Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 10. 19:21, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Gyermekgyilkosság - Eltemették a 11 éves kisfiút Kaposváron

Gyermekgyilkosság - Eltemették a 11 éves kisfiút Kaposváron

Végső búcsút vettek a másfél héttel ezelőtt meggyilkolt felsőmocsoládi kisfiútól szombat délután a kaposvári Keleti temetőben. A felravatalozott fehér koporsón ez állt: "Szita Bence, élt 11 évet. Álmodj szépeket!"

A kisfiút a mintegy két és félezer jelen lévő előtt Tombor István, a Somogy Temetkezési Kft. polgári szónoka búcsúztatta. Felidézte a gyermek rövid élettörténetét, kedvelt időtöltéseit, majd a családtagok, a barátok és az iskolatársak nevében is elköszönt tőle, mielőtt végső nyughelyére kísérték.
A temetésen részt vett Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere is. (A politikus csak névrokona a kisfiúnak.) A polgári szertartáson a részvétüket kifejezők között nagyon sok volt a fiatal, és többen elmentek a temetőbe a kaposvári hajléktalanszálló lakói közül is. Sokan fehér virágokból kötött koszorút vittek, mások egy szál virággal a kezükben várakoztak a sír mellett, hogy leróhassák kegyeletüket.
A szertartás idejére a rendőrség a résztvevők nagy száma miatt forgalomkorlátozást rendelt el a temető környékén. A temetés előtt és azt követően rendőrök irányították a környéken a forgalmat.
Szita Bence eltűnését múlt hétfőn jelentette be a gyerek nevelőapjának volt élettársa, a kaposvári P. Erika. A kisfiút nagy erőkkel keresték, a holttestét egy héttel ezelőtt találták meg.
A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel a rendőrség a 47 éves P. Erikát és két hajléktalant gyanúsít: az 57 éves, többszörösen büntetett, a fegyházból néhány héttel ezelőtt szabadult B. Józsefet és a családjával szembeni erőszak miatt távolságtartásra ítélt, 41 éves K. Józsefet. A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.
P. Erika előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban - kirendelt ügyvédje tájékoztatása szerint - részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. Vallomást tett K. József is, aki beismerte, hogy részt vett a bűncselekményben, de azt tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön köszönetét fejezte ki mindazoknak - magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, vadásztársaságoknak, polgárőrségnek -, akik Szita Bence eltűnését követően részt vettek a fiú keresésében.

Címkék: Gyermekgyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során