Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. December 16. 09:48, szerda | Helyi

Győzelem a szezonzárón

Győzelem a szezonzárón

23-18-ra nyert hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Pécs ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 13. fordulójában, szombaton.

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén a TAC végig vezetve, magabiztosan gyűjtötte be a két pontot.

Az előző szezonban mindkét bajnokit a Tatai AC nyerte, ősszel idegenben 33-27-re, tavasszal Tatán 21-19-re. A kupában viszont a Pécs jutott tovább, 34-31-es sikerrel léptek a következő fordulóba. A bajnokság végén a Tatai AC a negyedik, a Pécs az ötödik helyen végzett.
A mai találkozót a Tatai AC kezdte jobban, a határozott védekezésnek köszönhetően a tizedik percben 5-1-re, a huszadikban pedig már 7-3-ra vezettek a fekete-fehérek. Hátul a zárt hatos fal jól működött, a megszerzett labdákból pedig sokszor tudott indulni a hazai csapat. A ziccerek egy része ugyan kimaradt, a szünetre így is 9-6-os TAC vezetéssel vonulhattak a csapatok.
Fordulás után még koncentráltabban lépett pályára a Tatai AC, és állandósult a két csapat közötti 3-4 gólos különbség. A Pécs többször is megpróbált újítani, de a TAC-nak mindenre volt válasza. 12-8 után a negyvenedik percben 17-13-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A Tatai AC igyekezett ziccerig támadni, csak a legbiztosabb helyzetből ellőni a vendégek rutinos kapusának, Szente Gábornak. A taktika működött, hátul Varga Attila fontos labdákat fogott, elöl pedig Vaskó Péter vezérletével tartotta előnyét a hazai együttes. Egy rakkolós, birkózós, roppant kemény csatában a TAC végül 23-18-ra győzött.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 13.forduló:
Tatai AC – Pécs 23-18 (9-6)
legjobb tatai góldobó: Vaskó Péter 8
„Harcos, kemény csatában sikerült győzni. Mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, nagyon fontos volt, hogy az utolsó fordulót sikerrel zárjuk. Ha az első félidőben pontosabban játszunk, hamarabb eldönthettük volna a találkozót” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Nagyon pörgős meccs volt, ahol sikerült végig dominálnunk. Egész héten nagyon készültünk, és a mérkőzésre is úgy álltunk fel, hogy mindenképpen győznünk kell. Örülünk a magabiztos sikernek” – tette hozzá Vaskó Péter.
juniorok:
Tatai AC – Pécs 21-31 (11-18)
„Sok hiányzónk volt, de akik itt voltak, nagyon szépen helytálltak. Nagyon fiatal csapattal léptünk pályára, és amíg bírtuk erővel, teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az élmezőnybe tartozó Pécsnek” – értékelt a juniorok edzője, Márton Ádám.
„Az első húsz percben tartottuk a döntetlen körüli állást, a piros lap és a kiállítás után azonban elhúztak a vendégek. Igyekeztünk, a vereség ellenére jó meccset játszottunk a tabellán előttünk álló Pécs ellen” – fűzte hozzá Tóth Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya