Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Március 22. 09:30, kedd | Helyi

Győzelem a Várpalota ellen

Győzelem a Várpalota ellen

34-25-ös győzelmet aratott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Várpalota ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 20.fordulójában, vasárnap. Győztek a juniorok is, 36-18-ra verték Veszprém megyei ellenfelüket.

Ősszel Várpalotán 30-22-re nyert a Tatai AC, a mai forduló előtt a TAC a nyolcadik, a Várpalota a 14. helyen állt.
Nagy lendülettel kezdett a Tatai AC, a hazaiak összeszedetten, koncentráltan játszottak. Mindig volt, aki kilépett a hatos falból, így a legtöbbször sikerült kiszorítani a Várpalota lövőit. Az így eleresztett lövések kevés veszélyt jelentettek a tatai kapura, elöl pedig gyorsan, ötletesen szőtték támadásaikat a házigazda fekete-fehérek. Ha lehetett, akkor gyors leindításokból szerzett gólokat a TAC, de felállt védelem ellen is eredményesek voltak a hazai játékosok. A tizedik percben 5-3-ra, a huszadikban 10-6-ra vezettek Kanyó Bencéék. A félidőre öt gólra nőtt az előny, 13-8-cal vonulhattak öltözőbe a csapatok.
A szünetet követően még nagyobb lett a különbség, a negyvenedik percben már 21-11 volt „ide”. Jó volt látni a TAC ötletes játékát, mindenki igyekezett, hajtott. Állandósult a tízgólos különbség, az ötvenedik percben 27-17 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percekben mindenki játéklehetőséget kapott, a vége 34-25 lett.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 20.forduló:
Tatai AC – Várpalota 34-25 (13-8)
Legjobb tatai góldobók: Vaskó Péter, Kanyó Balázs 5-5
„A fiúk betartották a megbeszélteket és magabiztos győzelmet arattunk. Az utóbbi hetek eredményei után nagyon kellett ez a győzelem. Most jön két hét szünet, mindent megteszünk, hogy az utolsó fordulókban jól szerepeljünk” – mondta a mérkőzést követően Márton Ádám, aki a Tatabánya mérkőzése miatt távollévő Sibalin Jakab helyett irányította a csapatot a mai mérkőzésen.
„Az előző hetekhez képest sokkal összeszedettebbek voltunk, egy percig nem forgott veszélyben a győzelem. Helyén kell kezelni ezt a sikert, de az biztos, hogy így könnyebb lesz felkészülni a bajnoki hajrára. A következő mérkőzésen a Dabas ellen megpróbálunk meglepetést okozni” – fogalmazott Kanyó Balázs.
Juniorok:
Tatai AC – Várpalota 36-18 (15-8)
Legjobb tatai góldobók: Körmendi Márton, Tóth Bence, Lévai Marcell 5-5
„Ma is igyekeztem sok fiatalnak lehetőséget adni, kell, hogy szokják a versenyhelyzetet. Az első félidőt ők játszották, igyekeztek, hajtottak. Védekezésben jól működött az 5+1, labdákat szereztünk, elöl pedig igyekeztünk a figurákat mérkőzés szituációban gyakorolni” – értékelt Márton Ádám, a fiatalok trénere.
„A fiatalok ma is ügyesek voltak, jól játszottak. Fordulás után tovább növeltük az előnyt, voltak jó átlövések, és a beállóst is sokszor meg tudtuk játszani” – fűzte hozzá Tóth Bence.
női kézilabda NBII, Északi csoport, 16.forduló:
Tatai AC –Szent István II. 46-30 (26-10)
legjobb tatai góldobók: Kulcsár Gyöngyi 14, Mayer Lívia 8, Szőts Fanni 6
„Az első félidőben kiválóan játszott a csapat, elégedett voltam a védekezéssel és a támadással is. Szünet után, a nagy előny birtokában kicsit könnyedebbé vált a találkozó, de győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, magabiztosan tartottuk itthon két bajnoki pontot” – mondta a lefújás után Csányi Gábor, a csapat edzője.
„Az elejétől fogva vezettünk, és hamar nagy előnybe kerültünk. Elöl nagyon jól sikerültek a támadások, hátul pedig jól álltuk útját az ellenfél rohamainak. A második félidőben lehetett volna nagyobb is a különbség, összességében a találkozó jól szolgálta a felkészülést a soron következő két nagyon fontos bajnokira” – tette hozzá a találkozón 14 (!) gólig jutó Kulcsár Gyöngyi.
juniorok:
Tatai AC – Szent István II. 38-29 (18-17)
legjobb tatai góldobó: Sajdli Rebeka 13

„A sok munka kezd beérni, az elmúlt hetekhez hasonlóan ma is jól játszott a csapat. Egy előttünk álló együttest sikerült legyőzni, egy jó színvonalú, izgalmas meccsen. Elégedett vagyok a játékkal és hozzáállással” – értékelt Gubicza István, a fiatalok trénere.
„Sokáig szoros volt, végül az utolsó percekben sikerült az ellenfél fölé kerekedni. Az egész csapat jól játszott, annak pedig külön örülök, hogy Antal Dominikával ilyen eredményesen össze tudtunk játszani. A Vasas ellen is hasonló mérkőzést szeretnénk játszani” – fűzte hozzá Sajdli Rebeka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya