Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Szeptember 16. 09:18, hétfő | Helyi sport

Győzelem az idénynyitón

Győzelem az idénynyitón

Jó játékkal magabiztos győzelmet aratott a Tatai AC az NBI/B Nyugati csoportjának idénynyitóján, szombaton, hazai pályán a Dabas ellen. A TAC végig vezetve 29-23-ra győzte le a tavalyi bajnokság bronzérmesé

Tavaly Tatán a TAC, Dabason pedig a hazai csapat nyert, amely végül bronzérmet szerzett a bajnokságban.

Szinte telt ház várta a csapatokat a szezon első mérkőzésén. A Tatai AC azonnal támadásba lendült, és hamar ötgólos vezetést szerzett. A védekezés jól működött, ebből gyors indulásokkal több gólt is lőttek a hazaiak. A félidő végére a Dabas kissé felzárkózott, de így is 11-8-as TAC vezetéssel fordulhattak a csapatok.

A második játékrész elején ismét ötgólosra növelte előnyét a TAC, és végig vezetve végül 29-23-as győzelmet aratott a kissé elfáradó vendégek ellen. A fekete-fehérek magabiztosan nyertek a tavalyi bronzérmes ellen, és bizakodva várhatják a Százhalombatta elleni, jövő heti idegenbeli rangadót.

"Örülök a jó szezonkezdésnek, a csapat mindent megtett a győzelemért. A siker alapja a jó védekezés volt, középen Kányai Robi vezetésével hatékonyan működött a fal. Támadásban is sikerült többször meglepni az ellenfelet; természetesen mindig lehet jobban játszani, csiszolni a csapatjátékon. Amikor végigjátszottuk a kombinációt, és nem tudtak megfaultolni minket, akkor általában góllal fejeztük be az akciót. Az új játékosok egyre jobban beilleszkednek, és az is biztató volt, hogy a cserepadról beszállók is hozzá tudtak tenni a játékhoz" - mondta a találkozó után a tatai kispadon győzelemmel debütáló vezetőedző, Fülöp Péter.

"Nagyon jó mérkőzés volt egy nagyon jó ellenfél ellen, örülök, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni az évet. Külön köszönöm a biztatást a közönségnek, a lelátó szinte tele volt, és ez nagyon nagy erőt adott nekünk. Nekünk "újaknak" roppant fontos volt, hogy győztes mérkőzésen mutatkozzunk be, jó érzés volt, hogy a szurkolók bizalommal fogadtak minket. Úgy érzem, jól játszott a csapat, nem volt veszélyben a győzelem. Mégis ? ha kiemelhetem -, számomra akkor vált teljesen biztossá, hogy itt ma csak mi nyerhetünk, amikor az amúgy védekező specialista Kányai Robi egy indítás után végigrobogott a pályán, és bevágta a ziccert" - mondta mosolyogva a tatai csapat legeredményesebb játékosa, Hollós Máté.

NBI/B, Nyugati csoport, 1. forduló:

Tatai AC - Dabas 29-23 (11-8)

legjobb tatai góldobók: Hollós Máté 5, Szám Ferenc 4

Juniorok:

Tatai AC - Dabas 28-40 (14-17)

legjobb tatai dobó: Tóth Bence 8

"Fiatal, alakulófélben lévő csapatom jól küzdött, lelkesen játszottak a fizikai fölényben lévő vendégek ellen. A tavalyi kezdőcsapatból mindössze egy játékos maradt, az újaknak még kell egy kis idő, hogy felvegyék a ritmust. Az első félidő biztató volt, támadásban jól teljesítettünk. Sok pozitívumot láttam, remélem, a következő fordulóban még jobb teljesítményre leszünk képesek" - értékelt a lefújás után Szurcsik István, a juniorok edzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás