Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Május 10. 10:46, kedd | Helyi

Győzelem az utolsó hazai mérkőzésen

Győzelem az utolsó hazai mérkőzésen

26-25-ös győzelmet aratott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata az Alba Regia ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 25.fordulójában, vasárnap. Jövő héten a TAC idegenben a Pécs ellen zárja a bajnokságot.

Ősszel Fehérváron 20-16-ra nyert az Alba Regia, a visszavágásra készülő Tatai AC a kilencedik, a vendégek a tizenkettedik helyről kezdték a fordulót.

Az Alba Regia kezdett jobban, 4-0-ra, majd 5-1-re is vezettek. A Tatai AC rengeteg helyzetet kihagyott, és a védekezés sem volt eléggé stabil. Sibalin Jakab ekkor időt kért, a hátsó alakzat visszaállt hatos falra, melyből időről időre volt kilépő ember. Elöl Juhász Ádám és Kanyó Bence vezérletével felgyorsítottuk a játékot, és 10-10-nél sikerült utolérni az ellenfelet. Sőt, átvettük a vezetést és végül 13-11-es tatai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulás után a TAC folytatta az első félidő végén mutatott játékát, és lassan, de magabiztosan elhúzott. A negyvenedik percben már 17-13 volt „ide”, és úgy tűnt, hogy az előny tovább növelhető. A helyzetek továbbra is megvoltak, de a félidő közepétől egyre több hiba csúszott a befejezésekbe. Az Alba Regia felismerte a nem várt lehetőséget és szépen lassan lefaragta a hátrányát. A hajrára 21-20-as hazai előnnyel fordultak a csapatok, ekkor azonban megint a TAC percei jöttek és pillanatok alatt 24-20-ra elhúztunk. Aztán a lehető legrosszabbkor kaptunk egy kiállítást és a szívósan küzdő Fehérvár megint közelebb jött. Olyannyira, hogy kiegyenlítettek, sőt, labdájuk is volt a 25-26-hoz, de sikerült kivédekezni. Elöl kiharcoltunk egy hetest, amit Hímer Zoltán értékesített, így 26-25-re a TAC vezetett újra. Ám ismét emberelőnybe került az Alba Regia, és támadhatott az egyenlítésért. Varga Attilának azonban sikerült védenie, így lefújáskor is maradt a hazai előny.

Férfi kézilabda NBI/B,Nyugati-csoport, 25.forduló:
Tatai AC – Alba Regia 26-25 (13-11)
Legjobb tatai góldobó: Juhász Ádám 5

„Izgalmas, hajtós mérkőzésen sikerült nyernünk. Ma megvolt a csapatban az a plusz, ami a kiélezett szituációkban szükséges a győzelem megszerzéséhez” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

„Kemény találkozó volt, mindkét gárda hullámzó teljesítményt nyújtott. Egész héten úgy készültünk, hogy utolsó hazai találkozónkon nyerni akarunk, az utolsó pillanatig hittünk benne, és örülünk, hogy sikerült. Mindenképpen győzelemmel szerettünk volna búcsúzni szurkolóinktól” – tette hozzá Kanyó Bence.

Juniorok:
Tatai AC – Alba Regia 33-29 (17-13)
Legjobb tatai góldobó: Csics Bendegúz 6

„Jó mérkőzés volt, a védelemmel egy kicsit elégedetlen voltam, de összességében jól teljesítettek a fiúk. Elöl Sajóvölgyi Dávid hiánya miatt kicsit féloldalasak voltunk, de Csics Bendegúz és Fodor Gábor is jól irányított, így nem forgott veszélyben a győzelem. Ma ismét sok lehetőséget kaptak a fiatalok, tudatosan és folyamatosan építjük be őket a csapatba” – foglalta össze a látottakat Márton Ádám, a junior csapat edzője.

„Végig vezettünk, tetszett a csapat játéka, serdülőként én is igyekeztem, ahogy tudtam. Örülök, hogy irányítóként átlövésből, betörésből és hetesből is sikerült betalálnom. A szurkolóknak köszönjük a biztatást” – fűzte hozzá Csics Bendegúz.
Női NBII, Északi-csoport, 22. forduló:
Tatai AC – Dorog 24-25 (13-11) (a találkozót Dorogon játszották)
Legjobb tatai góldobó: Kulcsár Gyöngyi 5
„A bajnokság végére fejben egy kicsit elfáradtunk. Sajnálom a két utolsó találkozót, de örülök annak, hogy az ezüstérmet meg tudtuk szerezni” – mondta a lefújás után Kulcsár Gyöngyi.
Juniorok:
Tatai AC – Dorog 13-42 (2-18)
Legjobb tatai góldobók: Nyitrai Viktória, Krupánszki Kira 4-4
„Bár a helyzeteink megvoltak, az első félidőben csak a huszadik percben találtunk be először. Itt már eldőlt minden, ma az ellenfél sokkal jobb volt. Gratulálok nekik, nagyot játszottak” – értékelte a látottakat Gubicza István, a fiatalok trénere.
„Eléggé tartalékosak voltunk, ez főleg a védekezésen látszott meg. Az elején hiába dolgoztunk ki helyzeteket, minden kimaradt. A szünetben kicsit összeszedtük magunkat és fordulás után valamivel eredményesebbek tudtunk lenni. A bajnokság ugyan véget ért, de még 2 hetet edzünk, majd augusztusban kezdjük a felkészülést a jövő évi bajnokságra. A csapat magja megmarad, remélem, jövőre még több mérkőzést tudunk majd nyerni” – folytatta Nyitra Viktória.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya