Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. November 12. 00:00, kedd | Helyi sport

Győzelem Székesfehérváron

Győzelem Székesfehérváron

27-25-re nyert idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata az Alba Regia ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 8. fordulójában, vasárnap

A TAC ezzel továbbra is az élmezőnyben foglal helyet, és nagy reményekkel várja a Veszprém II. elleni jövő heti rangadót.
Tavasszal a Tatai AC 32-27-re nyert Fehérváron. Az idei bajnokságot rosszul kezdte az Alba Regia, az első hét fordulóban kikaptak, de a napokban több játékost is igazoltak, így megerősödve várták a tatai fekete-fehéreket.
A nyári edzőmérkőzésekhez hasonlóan ezúttal kemény, férfias játékot láthattak a nézők. Néha ez a hazaiak részéről átcsapott durvaságba, a félidő derekán a játékvezetők piros lappal ?jutalmazták? az egyik alba regiás védő megmozdulását. A játék nem volt folyamatos, ráadásul Szám Ferenc is megsérült, így a hazai csapat tudta tartani a lépést a nagyobb játékerőt képviselő Tatai AC-val. A vendégek végül kapust cseréltek, és a beálló Sarmon Szabolcs vezérletével a félidőben két gól előnyt tudtak kicsikarni.
A szünet után kettős emberelőnyben fordítottak a hazaiak. Sokmozgásos játékuk továbbra sem ízlett a TAC-nak, így a Fehérvár a második játékrész nagy részében tudta tartani előnyét. Szerencsére Szám Ferenc vissza tudott térni a pályára, így a védekezés és a támadójáték is stabilabb lett. De a hazaiak sem hagyták annyiban, és foggal-körömmel tartották 1-2 gólos előnyüket. A TAC ekkor újra kapust cserélt, Czérna Tibor állt ismét a háló elé, és bravúrjai révén a tatai csapat végül fordítani tudott. A hajrá már tatai vezetéssel indult, a vége 27-25 lett egy izzó hangulatú, szikrázóan kemény találkozón.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 8. forduló:
Alba Regia -Tatai AC 25-27 (13-15)
legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik 8, Szám Ferenc, Kőhalmi Dániel 6-6

"A legfontosabb, hogy megvan a két pont. A játékunk sok helyen akadozott, de volt tartása a csapatnak, hihetetlen küzdőszellemmel lendítettük tovább magunkat a nehéz helyzetekből. Ilyen stílusú ellenfél ellen is meg kell tanulni kézilabdázni, ha igazán nagy célokat szeretnénk elérni" -mondta a lefújás után Fülöp Péter, vezetőedző.
"Nagyon nehéz mérkőzés volt, az ideges hangulat ránk is ránk ragadt. Amikor beálltam az első félidőben, rögtön megfogtam egy büntetőt, és ez lökést adott a csapatnak. Összeállt a védekezés és előnnyel tudtuk zárni a félidőt. A második felvonásban aztán kaptam két elkerülhető gólt, ekkor jött újra Czérna Tibi és védéseivel ugyanúgy fel tudta rázni a csapatot, mint én az első félidőben. Nagyon örülök a két pontnak, és hogy a két kapus ilyen jól ki tudta egészíteni egymást"- fogalmazott Sarmon Szabolcs

Juniorok:
Alba Regia -Tatai AC 34-29 (18-12)
legjobb tatai góldobó: Tóth Bence 7
"Előreléptünk a csapatjáték terén, elégedett voltam a kapusokkal is, sok biztató dolgot láttam a fiúktól. A mezőny többi tagjához képest fiatalabbak, alacsonyabbak vagyunk, ezeket igyekszünk ellensúlyozni taktikával, lelkesedéssel. Ma például a nyitott védekezést sokáig magas szinten műveltük, ezt az irányt kell folytatni" -értékelte a látottakat Szurcsik István, a fiatalok edzője.
"Kemény ellenfél ellen játszottunk, az agresszív védekezésből nekem is kijutott, kaptam néhány pofont, de ez még belefért. Támadásban megpróbáltunk befutni a résekbe és onnan helyzetbe kerülni, ez elég jól működött. Bízom benne, hogy a követező mérkőzés még ennél is jobban sikerül"-tette hozzá a csapat legeredményesebb tagja, Tóth Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás