Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Február 16. 09:25, hétfő | Helyi sport

Győzelemmel kezdett a férfi csapat

Győzelemmel kezdett a férfi csapat

33-25-ös idegenbeli győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata az Alba Regia ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 15. fordulójában, szombaton.

A fekete-fehérek továbbra is a közvetlen élmezőnyhöz tartoznak, a tabella első négy helyezettje viszonylag nagy pontelőnnyel áll a többiek előtt.
Ősszel Tatán 30-20-ra nyert a TAC, és a két együttes tabellán elfoglalt helyezése alapján most is bizakodva várhatta a találkozót.
A múlt héten betegség miatt elmaradt a Tatai AC mérkőzése a Vác ellen, így a fekete-fehérek egy héttel később kezdték meg a tavaszi szezont. A találkozó elején a hazai csapat került előnybe, az első félidő jelentős részében vezettek, a 20.percben négy gól is volt már a különbség (12-8). Az Alba elsősorban gyors középkezdés után igyekezett lerohanni ellenfelét, a TAC azonban fokozatosan felvette a ritmust. A védekezés feljavult, elöl is egyre többször bejöttek a figurák, így a vége előtt 5 perccel már tatai előnyt mutatott az eredményjelző (13-14). Fordulásig maradt az egygólos vendégvezetés, 17-16-os TAC előnnyel vonultak szünetre a csapatok.
A második harminc perc elején még felváltva estek a gólok, ám a félidő közepére négy góllal ellépett a TAC (21-25). Elöl Schneider Patrikot nem tudták fogni a hazaiak, hátul pedig Kőhalmi Dániel, illetve Kovácsovics László vezérletével egyre hatékonyabbá vált a védekezés. Czérna Tibor remekelt a kapuban, így 10 perccel a lefújás előtt hat gólra nőtt a vendégek előnye (22-28). A hajrá is a Tatáé volt, a végén már csak a különbség volt a kérdés, hatvan perc után 33-25-ös győzelmet könyvelhetett el a TAC.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 15.forduló:
Alba Regia – Tatai AC 25-33 (16-17)
Legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik 7, Kanyó Ádám 6
„Döcögős kezdés után, egy jól küzdő Fehérvár ellen nyertünk. Külön öröm, hogy tulajdonképpen simán hoztuk az első tavaszi bajnoki mérkőzést” – mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
„Nagyon vártuk, hogy végre elkezdődjön a bajnokság, és tétre játsszunk egy meccset. A kezdeti nehézségek után felvettük a ritmust, a második félidőben már mindenki azt nyújtotta, amit tud, örülök a győzelemnek” – fogalmazott Czérna Tibor csapatkapitány.
„Kellett az első félidő, hogy belelendüljünk. Kijött a felkészülés alatt elvégzett munka, biztos győzelmet arattunk, pedig még most sem mindenki egészséges. A mai siker igazi csapatmunka volt” – tette hozzá a találkozón 7 gólig jutó Schneider Patrik.

Juniorok:
Alba Regia – Tatai AC 33-24 (17-11)
Legjobb tatai góldobó: Szerencsés Márk 8
„Nem akarom a külső körülményekre fogni a vereséget, de tény, hogy betegség miatt a kezdőcsapatból négyen nem tudtak pályára lépni. Akik ma itt voltak, mindent megtettek a sikerért. Soha ilyen felállásban nem játszottunk még, az elején így is jól tartottuk magunkat. A második félidőben is feljöttünk háromra, de fordítani már nem tudtunk” – értékelt Márton Ádám, a fiatalok trénere.
„A hiányzók miatt felforgatott összeállításban léptünk pályára. Ez meglátszott az összjátékon, elég sok volt például az eladott labda. Igyekeztünk amennyire tudtunk, betörésekből, szélekről viszonylag jól ment, egy az egyben is nyertünk párharcokat, de összességében nem tudtunk felülkerekedni az ellenfélen. Sajnálom, mert ősszel mi nyertünk kilenccel, és szerintem teljes kerettel most is lett volna esélyünk” – összegezte a látottakat Tóth Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás