Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Szeptember 22. 09:28, csütörtök | Helyi

Győztes hazai bemutatkozás

Győztes hazai bemutatkozás

28-22-es győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Balatonfüred U23 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának második fordulójában

A nyáron alaposan átalakult TAC két meccsből két sikerrel kezdte az idei szezont.
Tavaly mindkét együttes megnyerte hazai mérkőzését, ősszel, Tatán a TAC 29-26-ra diadalmaskodott, tavasszal viszont a füredi fiatalok győztek 28-23-ra. A bajnokság végén a Balatonfüred U23 a hatodik, a Tatai AC a kilencedik helyen végzett.
Első hazai mérkőzését játszotta az új szezonban a Tatai AC. Az elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, a tizedik percben 4-3-ra a füredi fiataloknál volt az előny, aztán fokozatosan belelendült a TAC, és huszadik percben már 11-6 volt „ide”. A védelem stabilan állt a lábán, Kisék Máté pedig biztos pont volt a kapuban. A Füred azonban nem adta fel és a félidő végéig 13-11-re felzárkóztak.
Fordulás után a Balaton-partiak tovább erőltették gyors, futós játékukat, aminek köszönhetően 17-16-ra feljöttek a negyvenedik percre. Ekkor Sibalin Jakab időt kért, aminek meglett a hatása: a TAC védelem sok akciót kivédekezett, elöl pedig újra beindult a gólgyártás. A hajrára fordulva már megnyugtató volt az előny, 24-18 után a lényegi kérdések eldőlni látszottak. A Füred még megpróbált egy 4+2-es védekezést, de a fürge tatai szélsők ezt ügyesen kihasználták. A vége 28-22 lett, a Tatai AC a második fordulóban is győztesen hagyta el a játékteret.

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 2. forduló:
Tatai AC – Balatonfüred U23 28-22 (13-11)
legjobb tatai góldobók: Jancsó Nándor, Galambos Bence 8-8
„Örülök a győzelemnek, igazi csapatként játszottunk. Amikor saját játékunkat tudtuk játszani, akkor előnybe kerültünk, amikor az ellenfél diktálta a tempót, akkor szorosabb volt. Egy tehetséges, fiatal csapatot győztünk le, akik a múlt héten is, a hajráig jól tartották magukat. Sok sérültünk van, ma mindenki nagyon odatette magát” – mondta a találkozó után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Sok támadást sikerült kivédekeznünk, így leindításból és rendezetlen védelem ellen is eredményesek tudtunk lenni. A csapat nagyon akart, amikor a második félidőben egy gólra feljöttek, akkor sem gondoltam, hogy baj történhet. Rendeztük sorainkat és sikerült nyerni” – tette hozzá a mérkőzésen nyolc akciógólig jutó jobbszélső, Jancsó Nándor.

Női kézilabda, Komárom-Esztergom megyei bajnokság, 1. forduló:
Tarján SE – Tatai AC 20-18 (9-10)
legjobb tatai góldobó: Zink Viktória 7
„A tavalyi bajnok ellen kezdtük a szezont. Egy jó színvonalú mérkőzésen az X, de a győzelem is meg lehetett volna. Döntőnek bizonyult, hogy kimaradt két hetesünk, a második félidőben pedig egy kicsit gyengébb volt a lábmunka, de összességében láttam biztató jeleket. Sok munka vár még ránk, de a védelem, élén Halasi Kingával jól teljesített. Elöl is megvoltak a lehetőségeink, de most még becsúszott néhány hiba a végrehajtásba” – foglalta össze a látottakat Gubicza István vezetőedző.
„Jó meccs volt, két, közel azonos tudású csapat játszott. A második félidőben volt egy szakasz, amikor nem lőttünk gólt, a hazaiak ekkor kicsit elléptek, és már nem tudtuk behozni a hátrányt” – fűzte hozzá a csapatkapitány, Kurcsik Nóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya