Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Október 03. 09:24, hétfő | Helyi

Győztes hazai bemutatkozás

Győztes hazai bemutatkozás

Jó játék és magabiztos győzelem

29-21-es győzelmet aratott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Veszprém-Felsőörs ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 4. fordulójában, szombaton. A szorosabb első félidő után a TAC helyenként látványos játékkal kerekedett felül ellenfelén, a teljesítményt a nézők vastapssal jutalmazták a lefújás után.
4-0-s villámrajtot vett a Tatai AC, a vendégek csak a nyolcadik percben tudtak szépíteni. A tizedik percben 6-3 volt ide, a három gólos előny többször is ötre nőtt, 12-7 után 14-9-re is vezettünk. Nagy iramot diktált a TAC, a támadásokat legtöbbször góllal fejeztük be. Az akciógólok mellett Kisék Bence sorban harcolta ki a heteseket, Kanyó Ádám pedig hidegvérrel értékesítette a büntetőket. A félidő végére egy kicsit elfáradt a tatai csapat, a kisebb pontatlanságokat pedig góllal büntették a veszprémiek. A szünetre végül 16-14-es hazai előnnyel vonulhattak a csapatok.
A második játékrész elején azonnal betaláltak a vendégek, sőt, egy támadással később már az egyenlítésért jöhettek, ám a tatai védelem jól zárt, elöl pedig Csalló Ádám és Győrffi Márió találataival helyreállt a „rend”, 18-15 ide. Újabb fordulópontot jelentett, hogy 19-16-nál, a pályára lépő Varga Attila hetest fogott, majd következett két hazai gól, és a félidő közepére máris hat gólosra hízott az előny: 22-16. Jól jellemezte a csapat mentalitását,hogy egy elveszettnek hitt labdára Kisék Bence párducugrással vetette rá magát, a kapuban pedig testvére fogott meg olyan labdákat, hogy a nézők tapsviharban törtek ki. Az utolsó tíz percre a lényegi kérdések eldőltek, 28-19 után majdnem megvolt a közte tíz, végül 29-21 lett a vége, a lelkes publikum vastapssal köszönte meg a helyenként kifejezetten látványos játékot.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 4.forduló:
Tatai AC – Veszprém-Felsőörs 29-21 (16-14)
legjobb tatai góldobók: Kanyó Ádám 9, Csalló Ádám, Győrffi Márió 4-4
„Színvonalas, harcos mérkőzést sikerült megnyerni. Komolyabb hullámvölgy nélkül játszottunk, és fejben is bírtuk, rendben volt a teljesítmény és a hozzáállás. Nekünk nagyon fontos, hogy minden poszton gólveszélyes játékosok szerepeljenek. Sérültjeink lassan visszatérnek, így még stabilabb játékra lehetünk majd képesek” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Az elején nagyon bekezdtünk, összeállt a védekezés és a támadójáték is működött. Aztán egy kicsit elfáradtunk, de a második félidőben sikerült frissíteni és a végén szép győzelmet arattunk. Sérülésem után egyre többet merek vállalni, és ebben nagy segítséget kapok társaimtól” – tette hozzá Győrffi Márió.
juniorok:
Tatai AC – Veszprém-Felsőörs 22-25 (9-14)
legjobb tatai góldobó: Csics Bendegúz 10
„Az első félidőben lendületesebbek, pontosabbak voltunk, de a másodikban is megvoltak a lehetőségeink. Még az utolsó három percben is volt esély az ikszre, kicsit bátrabb játékkal talán sikerülhetett volna. Jól szolgálta a csapat fejlődését, hogy átlagban 10 centivel magasabb és 10 kilóval nehezebb ellenfél ellen léptünk pályára, kellenek az ilyen összecsapások” – értékelte a látottakat Neukum Tamás.
„A héten igyekeztem rendet tenni a fejekben. Néhány játékosom megfogadta a tanácsokat, de még sok munkára lesz szükség. A legutóbbi találkozóhoz képest mindenképpen jobban játszottunk” – tette hozzá Márton Ádám.
„Jól kezdtük a találkozót, a védelem és a támadósor is megbízhatóan teljesített. A befejezések sikerültek, partiban voltunk az ellenféllel. A fordulás után kicsit több volt a hiba, de összességében nem volt rossz mérkőzés” – fűzte hozzá a találkozón 10 gólig jutó Csics Bendegúz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya