Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Augusztus 06. 08:55, szerda | Helyi

HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS ÓVÁROSBAN

HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS ÓVÁROSBAN

MEGKEZDŐDÖTT A „HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS ÓVÁROSBAN” VÁROSREHABILITÁCIÓS PROJEKT

A „Hagyomány és megújulás Óvárosban” elnevezésű, KDOP-3.1.1/D1-13-k-2013-0001 számú projekt Tatabánya Óvárosának funkcióbővítő rehabilitációját célozza meg. A projekt keretén belül több, az akcióterület jelenleg funkció nélküli vagy leromlott állapotú intézménye és közterülete megújul. A városrész egyes útjai, útszakaszai új formát kapnak, valamint megerősítik Óváros sport- és kulturális funkcióját is. A projekt fontos célkitűzése egy élhető városalközpont megteremtése, a városépítészet és az épített környezet értékeinek megőrzése és minőségének fejlesztése révén.
A projekt 1 308 000 000 forint támogatási összegből valósul meg. A kivitelezés ideje: 2014. 04. 28 – 2015. 06. 30. Kedvezményezett: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A projekt jelen szakaszában három helyszínen kezdődnek meg a fejlesztések:
Átalakul a Május 1 park, ahol többek között - a szabadtéri színpad felújítása mellett - új játszótér és szökőkút is épül, valamint térfigyelő rendszer épül ki – a park mellett az érintett útszakaszokon is.
A volt községháza (az egykori posta) épületének teljes, funkcióbővítő felújítása révén létrejön a Gazdaságfejlesztő Szervezet, mint városfejlesztő társaság irodaháza, valamint új közösségi tereket (kiállító teret és többfunkciós kulturális termet) is kialakítanak.
A Móra Ferenc Óvoda energetikai korszerűsítését a külső nyílászárók cseréjével és külső szigeteléssel hajtják végre.
A projekt részeként forgalomtechnikai- és útfelújítási munkálatok is zajlanak majd. A Ságvári Endre utat felújítják, így annak forgalmi rendje is átalakul; a Népház út felső szakaszát és a Népház útról a Május 1 parkba bekötő utat felújítják. A Molnár utcát, illetve az erről az útról a Május 1 parkban található Római Katolikus templom megközelítését segítő utat felújítják és átalakítják. Kialakítanak egy vegyes forgalmú utat a Móra Ferenc Óvoda megközelítésének elősegítése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya