Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. November 25. 09:02, szerda | Helyi

Hagyományteremtő Advent-elő

Hagyományteremtő Advent-elő

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezett Advent-elő kézműves vásárt és családi programot november 22-én a környei Művelődési Ház.

A rendezvény remélt sikerét már a Hókirálynő Meseszínpad előadására érkezők száma érzékeltette a szervezők számára, akik – nem titkoltan – picit aggódtak: vajon sikerül-e igazi adventet idéző hangulatot varázsolni a falak közé? És sikerült.
A látogatói özön csak délidő tájékán csökkent valamelyest, majd érkezett a délutáni „hullám”, s talán egyetlen ember sem akadt, aki üres kézzel távozott volna a vásárról, amely valóban lehetőséget teremtett arra, hogy mindenki megtalálja a tökéletes karácsonyi ajándékot. A környei, környékbeli kézművesek kínálatában szerepeltek ásványból készült ékszerek, textilből játékok, párnák, táskák, díszek, olajképek, festett selyemsálak, fazekas termékek, gyógyteák, magőrlemények, hennával festett gyertyák, angyalkák csuhéból és horgolva, textilszobrász alkotások, méz- és lekvárkülönlegességek, méhviasz gyertyák, illóolajok, szójagyertyák, wellness szappan, de az is megtalálta a kedvére, vagy inkább fogára valót, aki éppen füstölt sonkára, vagy kolbászra vágyott.
A Vöröskereszt süteményes „portája” körül is nagy volt a sürgés-forgás: ahogy a tálcákról jól látható mennyiségben fogytak a finomságok, úgy gyűltek a forintok az adományládikában. Az utolsó pár darab linzer már délután fél 5 körül, másfél órával a vásári záróra előtt lelt gazdára, s kerekedett ki az „egyenleg”: a süteményes felajánlásokból a szervezet majdnem 40 ezer forintot gyűjtött össze, ennyivel többet fordíthat a karácsonyi adománycsomagok összeállítására, mellyel minden évben segítik a szegényebb körülmények között élőket.
A Nő Klub tagjai sem pihenéssel töltötték a vasárnapot. Az olvasóteremben berendezett díjtalan kézműves sarokba érkező gyerkőcök szinte szusszanásnyi időt sem hagytak a hölgyek számára, akik folyamatosan segítették a vágó, ragasztó, színező, csillámozó gyerekeket. A program egyfajta szakmai találkozóra is lehetőséget teremtett, hiszen egymásra találtak a kézművesek, ötleteket, technikákat lestek el egymástól, sőt, a Nő Klub meghívást kapott a Baji Játszóházba.
A program tehát végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így a kézművesek, vásárosok, látogatók, szervezők azzal a jóleső érzéssel búcsúztak el, hogy az első környei Advent-előt jövőre biztosan követi a második.
Az őszköszöntő, karácsonyváró dallamokért külön köszönet Talabér Angelikának, aki délután gitármuzsikájával, énekével színesítette a rendezvényt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya