Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2020. Október 05. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Halálos munkahelyi baleset miatt nyomoztak a rendőrök

Halálos munkahelyi baleset miatt nyomoztak a rendőrök

Befejezték a nyomozást a hajdú-bihari nyomozók azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint közrejátszott annak a balesetnek a bekövetkezésében, ahol egy munkatársa életét vesztette.

A rendőrségre 2019. április 26-án 21 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy egy hajdúszoboszlói gyárban - egy térkő rakodógép üzemeltetése közben - munkahelyi balesetet szenvedett egy férfi. A nyomozók a helyszínre mentek, adatgyűjtést végeztek és a beszerzett bizonyítékok alapján gyanú merült fel arra vonatkozólag, hogy emberi mulasztás vezetett a balesethez. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálták az eset körülményeit, majd a sértett egyik munkatárását, egy 51 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki – közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a feltételezett elkövető a védelmi előírásokat figyelmen kívül hagyta, és beindította a gépet úgy, hogy a sértett a biztonsági rácson belül tartózkodott. Ennek következtében a fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően, a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a gyanúsítottal szemben. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Belföld

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből.

2021. Február 27. 17:16, szombat | Belföld

Mélypontra kerültek az albérletárak

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.