Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 19. 08:53, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hamar helyreállhat a belföldi turizmus

Hamar helyreállhat a belföldi turizmus

Bár a belföldi turizmus sokkal hamarabb helyreállhat, mint a globális, de az így is egy évbe, a koronavírus-járvány második hulláma esetén pedig még több időbe telhet

- mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró hétfőn az M1-en. A szakértő kérdésnek nevezte, hogy a vendéglátók miként oldják meg a járványügyi szabályok betartását vagy a távolságtartást, és mi lesz például a svédasztalos étkeztetéssel.

Hozzátette, sok ország próbálkozik most a nyitással, Görögország például júliustól fogadná a külföldi vendégeket, Olaszország pedig - június 3-tól - engedélyezné, hogy a schengeni övezet polgárai akár koronavírus-teszt nélkül is átlépjék a határait.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gazdasági válság is sújtja most az embereket, tehát kérdéses az is, hogy a nyitás után mennyien utaznak majd.

A hazai turizmus viszont hamarabb helyreállhat, hiszen sokan választottak belföldi célpontot azok közül, akik korábban lemondták külföldi útjukat - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.