Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 17. 09:29, csütörtök | Helyi

Hamarosan kezdődik a fűtési időszak

Hamarosan kezdődik a fűtési időszak

Szeptember 15-én kezdetét vette a fűtési időszak, ami a következő év május 15-ig tart.

A T-SZOL Zrt. elkezdte az épületek fűtési rendszereinek ellenőrzését, szükség esetén feltöltését, illetve légtelenítését, hogy szeptember 15-e után az időjárástól függően és a fogyasztói igényeknek megfelelően megkezdhesse a fűtés szolgáltatást.
A korábbi évek tapasztalatai alapján a nyári leállást követően az épületek központi fűtési rendszereinek egy részében mutatkozhatnak hiányosságok. Ahol a nyár folyamán a lakásokban fűtéskorszerűsítést, átalakítást végeztek, légtelenítési problémák léphetnek fel, ahol pedig a termosztatikus szelepeket zárt állapotban tartották, előfordulhat a szelepek leragadása.
Ahhoz, hogy szakembereink az esetlegesen szükséges légtelenítést el tudják végezni, a fűtés elindításakor Fogyasztóinknak a radiátorszelepeket a lakásokban ki kell nyitni. Kérjük Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy ezt tegyék meg!
Ha a lépcsőház feltöltése nem lehetséges, folyást vagy szivárgást tapasztalnak, kérjük jelezzék az ügyfélszolgálat 34/600-700-as telefonszámán. A fűtési rendszereket a korrózió megakadályozása érdekében lágyított vízzel töltik fel, mely 40-50 fokos, ezért a radiátorok egy ideig melegek lehetnek.
A távhőszolgáltató - az egyes hőközpontból ellátott felhasználói közösségek rendelkezésének hiányában - a fűtést szeptember 15-e után, de még október 15-e előtt üzembe helyezi, ha a napi átlaghőmérséklet három egymást követő napon 12 °C, vagy egy napon keresztül 10 °C alá csökken. A fűtésszolgáltatás - más rendelkezés hiányában - október 15-én általánosan megkezdődik.
A lakóépületekben a fűtőberendezések üzembe helyezése – előreláthatóan a kedvező időjárás miatt - várhatóan szeptember 15-én nem válik szükségessé. A hosszú távú időjárás előrejelzések szerint szeptember közepén a sokévi átlagnál melegebb lesz, majd a hónap utolsó harmadában az átlagosnak megfelelő időjárásra számíthatunk.
A fűtési rendszerek indításakor előforduló hibák szinte azonos időben jelentkeznek, ezért némi torlódás fordulhat elő a hibaelhárításban. Kérjük ezért fogyasztóink szíves türelmét! Fűtésindulás után a hőközponti szabályozó elektronika - a külső hőmérséklet függvényében - beállítja a radiátorokban keringtetett víz hőmérsékletét, illetve leállítja a keringtetést, ha arra nincs szükség, vagyis külső beavatkozás nélkül is takarékosan üzemel.
Szeptember 15-e után a lakóközösségek - ahol ez műszakilag lehetséges, azaz a lépcsőház az adott lakótömbtől függetlenül is ellátható - lépcsőházanként is igényelhetik a fűtés beindítását.
A fűtésindításra vonatkozó igényt a közös képviselőnek írásban kell bejelenteni társaságunk ügyfélszolgálatán, vagy a honlapon jelzett e-mail címen. Az egyedi hőmennyiségmérőkkel rendelkező tömbökben a fűtés 2015. szeptember 15-től (keddtől) rendelkezésre áll. Az itt található hőközpontokat az első lakó kérésére beindítják, majd a többi lakó a radiátorcsapok megnyitásával veheti igénybe a szolgáltatást. A telefonos igénybejelentést az ügyfélszolgálat 34/600-700-as telefonszámán lehet megtenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya