Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2017. November 27. 09:26, hétfő | Helyi

Három ezüstös év után aranycsapat a vívóknál!

Három ezüstös év után aranycsapat a vívóknál!

Büki Lili bronzérmes a Felnőtt Magyar Bajnokságon!

Hosszú hétvége várt párbajtőrözőinkre, 3 napon keresztül zajlott Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban az egyéni és csapat magyar bajnokság. Pénteken a csoportkört és a 32-es tábla küzdelmeit rendezték. A tatai és tatabányai fiatalok sikerrel vették az akadályt, Kun Anna, Büki Lili, Gnám Tamara és Esztergályos Patrik szombaton folytatta a versenyt. Sajnos a sorsolás nem nekünk kedvezett Anna és Tamara egymás ellen vívott a legjobb 16-ba kerülésért, utóbbi győzött, majd kikapott a későbbi magyar bajnok Dékány Kingától. A tatai Büki Lili (15 éves!!) elképesztő módon végigmenetelt a mezőnyön, olyannyira, hogy az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesét 15/11-re múlta felül és jutott a legjobb négy közé. Itt a BVSC színeiben vívó, későbbi ezüstérmes Borsody Emmától kapott ki egy tussal és lett bronzérmes, parádés vívással!


Az urak mezőnyében Esztergályos Patrik nagy riválisokat utasítva maga mögé jutott be a bajnokság nyolcas döntőjébe, ahol a későbbi bronzérmes Rédli András állította meg, így a 8. zárt a versenyben.


Vasárnap a csapatversenyek kerültek megrendezésre. Az OMS-Tata női gárdája 3 éven keresztül végzett a második helyen, így a lányok nagyon elszántan indultak neki a napnak. A Kun Anna, Büki Lili, Gnám Tamara, Molnár Petra négyesnek nem volt könnyű dolga. A legjobb nyolc közé a fél válogatottat adó Honvéd ellen a lányok magabiztos 45/36 győztek, majd jött a Vasas a döntőért, soraiban az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesével. Az eredményt lekopírozták a tataiak, a vége ugyanúgy 45/36. A döntőre majd 5 órás várakozás után került sor. A nyolcadik asszóig úgy tűnt idén is ezüst lesz vége, de a 3 tusos hátrányt Gnám Tamara lefaragta egyre, majd Kun Anna elképesztő vívással fordított és 45/43-ra aranyozták be 3 év után Plásztán Attila, Partali Csaba és Juhász Bence mesterek vasárnap estéjét.
Eredmények:
Felnőtt Női Párbajtőr Egyéni Magyar Bajnokság 117 induló:
3. Büki Lili OMS-Tata
14. Gnám Tamara TSC
18. Kun Anna OMS-Tata
46. Felker Adrienn OMS-Tata
50. Molnár Petra OMS-Tata
55. Bödecs Pálma OMS-Tata
64. Tantmann Evelin OMS-Tata
Felnőtt Férfi Párbajtőr Egyéni Magyar Bajnokság 169 induló:
8. Esztergályos Patrik OMS-Tata
33. Horváth Norbert OMS-Tata
48. Málits István TSC
52. Hudek Dávid OMS-Tata
Felnőtt Női Párbajtőr Csapatbajnokság 18 csapat:
1. OMS-Tata: Kun Anna, Büki Lili, Gnám Tamara, Molnár Petra
Felnőtt Férfi Párbajtőr Csapatbajnokság 23 csapat:

9. OMS-Tata: Esztergályos Patrik, Hudek Dávid, Horváth Norbert, Nagy Attila
13. TSC: Demeter Gergely, Málits István, Bernáth Bálint, Harangozó Bence

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

Mogyoró: egy egészséges rágcsa

2019. December 06. 00:00, péntek | Helyi

Miklós napja van!

A keleti egyházak máig legtiszteltebb szentje Miklós püspök

2019. December 04. 00:00, szerda | Helyi

Borbála napja van!

Európa csaknem minden országában, ahol bányászat folyik, évszázadok óta megünneplik december 4-ét, a bányászok védőszentjének, Szent Borbálának a napját

2019. December 03. 09:51, kedd | Helyi

Változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje 2019.11.27. 14:59

Az év végi ünnepekre való tekintettel december hónapban módosult nyitvatartási időben fogadják az ügyfeleket a Városházán.