Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Április 30. 00:00, szerda | Helyi

Hatan első alkalommal adtak vért

Hatan első alkalommal adtak vért

61-en vettek részt hétfő délután a Vöröskereszt által szervezett környei véradáson

ami igazán örömteli, hogy míg januárban nem köszönthettek elsőszörös donort, addig ezúttal a véradók majdnem tizede első alkalommal nyújtotta karját.
Délután fél egytől várták az önkénteseket a Közösségi és Tájházban, ahol Kissné Ágoston Éva véradó felelős örömmel konstatálta, hogy Lakics Erika, Gergely Jánosné, Hujberné Szommer Anikó, Laczóné Friedrich Rita, Mayer Marcellína és Rohrbacher Bettina személyében hat első alkalmas véradó is érkezett.
S bár a donorokat elsősorban természetesen az önzetlen segítségnyújtás vezérli, a Vöröskereszt helyi szervezete a már megszokott kedves vendéglátással, finom szendvicsekkel, csokoládéval, különböző magazinokkal, az uraknak sörrel mondott köszönetet.
A Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából május 13-án tartja ünnepségét a környei szervezet a Művelődési Házban, ahol hagyományosan a többszörös véradókat is köszöntik. Ekkor, ha picit megkésve is, de centenáriumi ünnepséget is tartanak, hiszen tavaly egy véletlen folytán derült ki, hogy milyen különleges is számukra a 2013-as esztendő.
Andor Ildikó titkár ugyanis egy nyilvántartáshoz gyűjtötte össze a tagság részéről, hogy ki, mikor csatlakozott az alapszervezethez. Ekkor tűnt fel számára, hogy 1951-es belépő tagjuk is van, ezért „kutakodni” kezdett, vajon hány esztendős lehet a szervezet? A dokumentumok jelentős része, majdnem négy évtizednyi megsemmisült annak idején egy tűzvészben, előkerült viszont az az Esztergomi Levéltárból származó irat, amely szerint 1913-ban alapították a Vöröskereszt környei alapszervezetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya