Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 21. 14:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Hátrahagyták a 2,5 milliót érő szajrét

Hátrahagyták a 2,5 milliót érő szajrét

Két és fél millió forintot érő cigaretta került elő abból az autóból, melyet egy csempészpáros hagyott el Mórahalomnál. A két autóval menekülő csempészek többször megpróbálták leszorítani az üldöző rendőröket az útról.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök Kelebiától egészen Mórahalomig üldöztek két csempészt szerdán, a reggeli órákban. A rendőrök a napokban figyeltek fel egy gyanús személyautóra a magyar-szerb határnál.

A rendőrök rejtett megfigyelést végezve próbálták felderíteni a gyanús Skoda Octavia útját, mikor feltűnt a megfigyelt autó és egy vele együtt haladó Renault is. Mikor megpróbálták megállítani a két kocsit, azok vezetői gázt adtak, s menekülni kezdtek. Az addig elől haladó Skoda elengedte a dobozokkal megpakolt Renault gépjárművet, s gyakori fékezésekkel próbálta sofőrje feltartóztatni a rendőröket.

A csempészek az 55-ös úton száguldottak Szeged irányába, s eközben többször megpróbálták leszorítani az útról az őket szirénázva üldöző rendőrautót. Mórahalomnál a dobozokkal megpakolt Renault kisodródott a kerékpárútra, majd azon haladt tovább mintegy 2 kilométert, mire defekt miatt megállásra kényszerült. A Renault vezetője kipattant a kocsiból, s a közeli erdőbe menekült. A rendőrök az erdőbe menekülő férfit vették üldözőbe, ezt kihasználva a Skoda vezetője elszáguldott előlük.

Végül az üldözőbe vett férfinak is sikerült leráznia a rendőröket, elmenekült előlük az erdőben. A hátrahagyott autóban megtalált négyezer doboz szerb cigarettát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai lefoglalták. Az elmenekült csempészeket nagy erőkkel keresik, ellenük - a csempészés mellett - közúti veszélyeztetés, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás. (rá)

HavariaPress

Címkék: csempész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.