Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2019. November 17. 00:00, vasárnap | Helyi

Hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását segíti a Becton Dickinson

Hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását segíti a Becton Dickinson

Ösztöndíj lehetőséget biztosít a Becton Dickinson Hungary Kft. tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok számára, mellyel diákok a továbbtanulását, illetve későbbi pályaválasztását segítik.

A tavaly indult BD ösztöndíj program ebben az évben is folytatódik a Becton Dickinson Kft. és a Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával. Az ösztöndíjban a TSZC Fellner Jakab Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának és a TSZC Bánki Donát - Péch Antal Szakgimnáziumának összesen hét tanulója részesül, akik a 2019/2020-as tanévben havi nettó 70. 000 Forint vissza nem térítendő támogatást kapnak, melyet önkormányzati forrásból a Tatabányai Ifjú Tehetségekért Alapítvány folyósít. Az ösztöndíj feltétele a jó tanulmányi eredmény elérése és az iskola befejezése.

A rendszeres havi ösztöndíj mellett minden diák egy dedikált mentort kapott. Idén a BD munkatársai közül tizenöten jelentkeztek hét diák mentorálására, ebből hatan a közvetlen termelési környezetből, a többi mentor pedig egy-egy alkalommal előadást vagy gyárlátogatást, irodabemutatást fog tartani a diákoknak, illetve megismertetik őket különféle karrierlehetőségekkel.

Vecsernyés Csaba a BD gyárigazgatója sikeresnek értékelte a 2018-ban elindított programot, hiszen tavaly a három mentorált diák közül kettőnek sikerült a továbbtanulását ösztönözniük, és kiemelte, hogy mind a hallgatók, mind a munkatársak részéről pozitív visszajelzések érkeztek a programmal kapcsolatban. A jövőbeni terveik kapcsán elmondta: „Olyan kapcsolat építésébe kezdtünk, amelyben megosztjuk a tanulókkal tapasztalatainkat és igyekszünk olyan támogatást nyújtani, amely segíti őket hosszú távú döntéseik meghozatalában. Hagyományt kívánunk teremteni, a BD szándéka a program folytatása, illetve kiterjesztése a következő években.”

Szücsné Posztovics Ilona Polgármester Asszony beszédében hangsúlyozta; nagyon fontos, hogy legyen egy cél, melyet szem előtt tartva magabiztosan tudunk haladni terveink megvalósítása felé, ebben pedig nagy segítséget jelent az ösztöndíj. Az Önkormányzat és a Becton Dickinson Hungary Kft. együttműködésének kapcsán elmondta, hogy e kezdeményezés a diákok, a cég és Tatabánya számára is egyaránt hasznos, és az Önkormányzat a továbbiakban az ilyen jellegű gazdasági befektetések támogatását kívánja folytatni, ezért biztosította a cégvezetést az ösztöndíjprogram jövőbeni, önkormányzati támogatásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 14:47, kedd | Helyi

25 éves lett a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság

2020. Június 29. 14:16, hétfő | Helyi

Gyalogátkelőket tettek biztonságosabbá a Bridgestone önkéntesei

Tatabánya 5 kiemelten veszélyes gyalogátkelőhelyét tette biztonságosabbá figyelemfelkeltő piktogramokat felfestésével a Bridgestone és Tatabánya Város Önkormányzata.

2020. Július 09. 17:09, csütörtök | Életmód

A koronavírus-fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrsprayben található - hatóanyagot azonosítottak, ami a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható