Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 29. 18:01, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Házibuli miatt mentek ki a rendőrök, nagy akció lett az eredménye

Házibuli miatt mentek ki a rendőrök, nagy akció lett az eredménye

Az ügy egy házibuli bejelentésétől indult, most 29 fő gyanúsítotti kihallgatása után vádemelési javaslattal zárult. A hajdú-bihari nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. július 2-án este arról, hogy egy debreceni ingatlanban hangoskodnak, házibuli van folyamatban, ezzel zavarva a szomszédokat. Az járőrök a helyszínre mentek, ahol három személyt igazoltattak. A 26, 27 és 30 éves férfiak feltűnően zavartan viselkedtek, ezért az egyenruhások bementek az ingatlanba, ahol kábítószergyanús növényi származékot, tablettákat és fehér port találtak. A három férfit előállították és velük szemben eljárást indítottak – közölte a rendőrség.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói az ügy felgöngyölítése során közel harminc embert azonosítottak, akiket kapcsolatba lehetett hozni különböző kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel. A rendőrök az ország több pontján tartottak összehangolt akciókat és a kutatások alkalmával több kilogramm kábítószert, a mérésükhöz és a csomagolásukhoz szükséges kellékeket találtak, továbbá vagyonvisszaszerzés keretében közel egymillió forintot foglaltak le.



A nyomozók bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyolc főt, míg további 21 fogyasztót kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.