Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Január 15. 06:09, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hévíz a legkedveltebb európai úti cél lehet

Hévíz a legkedveltebb európai úti cél lehet

Tavaly Budapest volt a győztes, idén Hévíznek is lehetősége van arra, hogy elnyerje a legkedveltebb európai úti cél, vagyis a European Best Destination címet, amelyre szerdától lehet szavazni

- közölte keddi sajtótájékoztatóján a város polgármestere. Papp Gábor arról beszélt, hogy a több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat által indított versenyt 9 éve szervezik. Tavaly Budapest lett a győztese, idén pedig Hévíz került be a 20 esélyes város közé, többek között Párizs, Fiume vagy Athén mellé, ami önmagában is elismerés.

Hozzátette, hogy a szervezők célja elsősorban az európai turizmus népszerűsítése. Hévízre pedig azért esett idén a választásuk, mert az Európa legnagyobb természetes meleg vizű tavával rendelkező gyógyhely az egyik leggyorsabban fejlődő város is egyben.

A Hévíz honlapján keresztül is elérhető oldalon január 15. és február 5. között lehet szavazni a legkedveltebbnek tartott úti célokra - tette még hozzá.

Fejes Edina, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, nagy kihívás, hogy Budapest után tud-e Magyarország duplázni, és idén Hévíz lehet-e Európa legvonzóbb turistacélpontja. Hévíz "intimitást, nyugalmat, harmóniát" tud nyújtani, amit lehet, hogy a versenyben szereplő más városok talán nem.

Papp Gábor az MTI kérdésére kitért arra is, hogy a 2018-as rekordévben 1 millió 222 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hévízen, ehhez képest - az előzetes adatok szerint - tavaly november végéig időarányosan 10-15 ezerrel tovább növekedett a vendégéjszakák száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.