Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Január 18. 08:25, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Hideg és változékony idő várható a héten

Hideg és változékony idő várható a héten

A következő napokban is folytatódik a hideg téli időjárás, helyenként mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, többfelé még napközben is maradnak a mínuszok.

Emellett napsütésre, néhol gyenge havazásra, ónos esőre is számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú országos előrejelzésből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.
Többfelé erős, hétfő reggelig a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Alpokalján akár viharos széllökésekre lehet számítani. Az Északi-középhegység hóval borított részein eleinte még hófúvás is lehet. A középső országrészben gyengébb lesz a légmozgás, másutt délutántól mérséklődik jelentősen a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet az ország nagyobb részén mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben, illetve Komárom-Esztergom megye egyes részein mínusz 14 és mínusz 9 fok közötti értékek is lehetnek. Napközben többnyire mínusz 3 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden eleinte derült, napos idő várható, majd több lesz a felhő, de csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 fok között valószínű.

Szerdán felhős idő várható, helyenként gyenge havazás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 4, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken nem várható csapadék, sok lesz a napsütés. A minimumhőmérséklet csütörtökön mínusz 11 és mínusz 5, pénteken mínusz 12 és mínusz 5 fok között valószínű. Csütörtökön 0 fok körül, pénteken mínusz 1 és plusz 3 fok között alakulnak a maximumok.

Szombaton viszont beborul az ég, és több helyen valószínű csapadék; északkeleten havazás, nyugaton eső, néhol havas eső, ónos eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Vasárnap napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország keleti felén is megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: hideg, idő, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.