Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 24. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Hitelhez nyúlnának a fiatalok

Hitelhez nyúlnának a fiatalok

A fiatalok 40 százaléka 30 ezer forint alatt tesz félre havonta, és ötödük 30 és 50 ezer forint közötti összeget tud spórolni - derült ki a Takarékbank internetes felméréséből.

A pénzintézet igazgatója, Brezina Szabolcs az Infó Rádiónak azt mondta: tanulásra, jogosítványra, ruhára és utazásra gyűjtenek a leginkább.

A fiatalok többsége az elmúlt egy-két évben akár százezer forintnál is többet tett félre, hogy megvehesse álmai laptopját vagy robogóját, de az ekkora megtakarítással nem rendelkező 14-30 éves korosztály döntő többségének is van valamennyi összegyűjtött pénze - derül ki a TakarékPont hálózat tavaszi felméréséből, amelyet Facebook rajongói oldalán készített.

A megkérdezettek jelentős része megtoldaná meglévő megtakarításait egy kisebb havi fix összeggel egy kedvező hitellehetőség elérése érdekében, melynek felvételére eddig életkoruk, illetve jövedelmük miatt nem volt lehetőség.
A legfiatalabb ügyfelek kitartóan takarékoskodnak egy-egy cél elérése érdekében, ugyanakkor máshogy állnak a pénzügyekhez, mint szüleik, vagy nagyszüleik korosztálya.
Az eredmények alapján kiderült az is, hogy a kutatásban résztvevők harmada nyitott lenne rá, hogy céljai megvalósításához meglévő megtakarításai mellé akár egy kisebb összegű banki hitelt vegyen igénybe - számolt be róla az Infó Rádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.