Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Május 13. 10:40, hétfő | Helyi sport

Holtpont nélkül, magabiztos győzelem

Holtpont nélkül, magabiztos győzelem

Kiegyensúlyozott játékkal magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Várpalota ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 24. fordulójában, szombaton.

A TAC 24-18-ra győzött, így biztossá vált, hogy a bajnokság végén a vendégek előtt végez a tabellán. Győztek a juniorok is, 33-23-ra verték ellenfelüket.

Ősszel négy góllal, 25-21-re alulmaradt a Tatai AC a Várpalotával szemben, így a mai rangadón legalább ekkora különbséggel kellett őket verni, hogy a bajnokság végén előttük végezzünk a tabellán.

A tétnek megfelelően határozottan és koncentráltan kezdett a Tatai AC. A 11. percben már négy góllal vezettek a hazaiak, a védekezés agresszív volt, a támadásokat pedig sikerült rendre góllal befejezni. Basky Szabolcs és Schneider Patrik ellenállhatatlanul szórta az átlövés gólokat, hátul pedig Czérna Tibor vezérletével a védelem parádézott.

A játék képe a második félidőben sem változott, a Kanyó-testvérek kiválóan mozgatták a csapatot, szép betöréseknek és átlövéseknek tapsolhatott a közönség. Működött a lerohanás is, csapatjátékot Lehőcz Zoltán beállós találatai tették még színesebbé. Bár a Várpalota egy percig sem adta fel, ezen az estén nem volt kérdéses a tatai győzelem, a vége 24-18 lett, a hatgólos siker pedig azt jelenti, hogy a bajnokság végén az élmezőny tagjai közül a Várpalotát mindenképpen megelőzi a TAC.

Férfi NBI/B, Nyugati csoport, 24. forduló:

Tatai AC - Várpalota 24-18 (16-10)

Legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik 9, Basky Szabolcs 8

"Végig vezetve, magabiztos győzelmet arattunk. Mindenki átérezte a mérkőzés súlyát, tudtuk, hogy ma csak összeszedett játékkal nyerhetünk. Büszke vagyok a csapatra, hogy egy nehezebb periódus után így össze tudott állni és holtpont nélkül, végig magas színvonalon teljesítve hozta ezt a mérkőzést" - mondta a mérkőzés után Kiss István vezetőedző.

"Ez egy klasszikusan olyan mérkőzés volt, hogy minden klappolt. A fiúk példamutatóan küzdöttek egymásért és a klubért. Egy igazi csapat volt ma a pályán, amely egy pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy győztesen hagyja el a játékteret. A Komló ellen hasonló erőbedobás kell, és akkor pozitívan zárhatjuk az évet" - értékelt Szabó György, szakmai igazgató.

A Tatai AC a hatodik helyen áll a bajnokságban. Utolsó mérkőzését május 25-én a Komló ellen játssza hazai pályán.

Juniorok:

Tatai AC - Várpalota 33-23 (15-13)

"Az elején még kimaradtak a helyzetek, de aztán belelendültünk és feljavult a játékunk. Vezetésünk ugyan nem forgott veszélyben, de a félidőben még egyszer megbeszéltük a taktikát. A második játékrészben még olajozottabban működött a csapatjáték, nagyon elhúztunk az ellenféltől. Azok is lehetőséget kaphattak, akik eddig kevesebbet játszottak, de így is magabiztos siker lett a vége" - mondta Szurcsik István, a fiatalok edzője.

A tatai junior csapat a harmadik helyen áll a tabellán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás