Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 23. 12:18, kedd | Helyi

Hőségriadó!!!

Hőségriadó!!!

Tájékoztatás hőségriadó elrendeléséről.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Magyarországon 2011. augusztus 23-tól 24-ig a várható napi középhőmérséklet eléri a 25 OC -ot ,majd 08.24-26. között a 27 C -ot , sőt akár a feletti értéket is. Ennek alapján az országos tiszti főorvos 2011. augusztus 23-án 00.00 órától 2011. augusztus 23-án 24.00 óráig II. fokú, majd augusztus 24-én 00.00 órától augusztus 26-án 24.00 óráig III. fokú hőségriasztást ad ki az ország egész területére. az OMSZ pontosított előrejelzése alapján a későbbiekben a III. fokozat meghosszabbítása is elképzelhető.

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatával szorosan együttműködve - tekintettel a kialakult rendkívül magas hőmérséklet okozta veszélyekre, és figyelemmel az országosan elrendelt hőségriadóra - friss karsztvizet oszt a lakosságnak.
A mai naptól (2011. 08. 24.) kezdve 10 és 15 óra között Tatabányán Dózsakertben a Sétáló utcában, valamint a Ságvári Endre utca 5. (Smaragd Gyógyszertár) előtt olthatják szomjukat az állampolgárok a városvezetéssel közös együttműködésnek köszönhetően, ugyanis Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata hőségriadó tervet készített, ami magába foglalja a lakosság részére történő mobil vízellátást - amit az ÉDV Zrt. biztosít - a nagy hőség okozta víz pótlását az emberi szervezet számára.
Nem csak a megyeszékhelyen, hanem Dorog és Esztergom városközpontokban is friss vízhez juthatnak a szomjazók napközben 8 és 15 óra között.

Közismert tény, hogy az ivóvíz alapvető szükségletünket elégíti ki, élettani hatása meghatározó jelentőségű. A vízhiányos állapot veszélyes, fáradékonyságot, betegséget okoz, végső soron pedig a szervezet kiszáradását idézheti elő. A nagy hőségben egy jó pohár hideg víz mindennél többet ér. Orvosi vélemények szerint egy felnőtt ember napi folyadék igénye minimum két, két és fél liter, az ilyen rekkenő hőségben pedig, mint ami a napokban terheli szervezetünket akár három liter folyadékra is szükségünk lehet.
Természetesen mindenki maga döntheti el, hogy mivel oltja szomját, egy valami azonban biztos: a legjobb szomjoltó a víz, ugyanis nem tartalmaz hozzá adott cukrot, mesterséges édesítőszert, és a benne oldott ásványi anyagoktól kellemes az íze, üdítő a hatása.
A Tatabányán és környékén élő fogyasztók különösen szerencsés helyzetben vannak, hiszen a XIV/A és XV/C vízaknák vizét – 2009 nyarán – ásványvízzé minősítette a Hatóság. Így fogyasztóinknak otthonaikban, munkahelyükön mindig rendelkezésre áll a kiváló minőségű karsztvíz, amely – mint már említettük – a legjobb szomjoltó a forró nyárvégi napokon.
Fogyasszák egészséggel! 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya