Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Április 06. 12:27, péntek | Helyi

Húsvéti készülődés Vértessomlón

Húsvéti készülődés Vértessomlón

Ha a település legkisebb lakóin múlik, húsvétkor bőven jut a locsolóknak azokból a hímes tojásokból, amelyek már szerdán elkészültek a vértessomlói művelődési házban.

De az ünnepi asztalok sem maradnak dísz nélkül, hiszen a fiúk, lányok, no meg a segítő anyukák kézműveskedésének eredményeként megannyi tojástartó, filc- és cserépfigura, szalvétakép született, s természetesen egytől-egyig a húsvét jegyében. Azaz, hungarocellből, cserépből, kifújt tojásból, s foltvarró technikával készült kiscsibékben, nyuszikban sem lesz hiány.
„Fogta is a fejét” mosolyogva egy idő után Almásiné Berky Zsuzsanna, a művelődési ház vezetője, hiszen az alapanyagok bőségének zavara, s a gyerkőcök lelkesedése pár óra alatt a kézműves asztalokon nem kis kuszaságot okozott, de végül mindig mindenki rátalált a keresett ollóra, ragasztóra, festékre.
S hogy a most elkészített, festett, mázolt, repesztő-lakkos tojásokon kívül a húsvétra főzöttek „áldozatául esnek-e” a hagyományos tojásgurításnak, az már nem a lurkókon múlik, csak az időjáráson. Egy biztos, nagyon szorítanak, hogy maradjon meg a szép tavaszi napsütés, hiszen ha húsvét és Vértessomló, akkor irány a „Spanyi”, s a tojásgurítás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya