Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Július 11. 10:41, hétfő | Helyi önkormányzati

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a megyei főügyészség

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a megyei főügyészség

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelt el nyomozást Oroszlány önkormányzatának elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség - közölte vasárnap a Hír TV.

A televíziós csatorna arról számolt be, hogy a nyomozást Takács Károly oroszlányi polgármester feljelentése után rendelte el pénteken a megyei főügyészség.
Vasvári Erika, a város sajtóreferense az MTI megkeresésére vasárnap azt közölte, hogy félmilliárd forintos veszteséget tárt fel egy független vizsgálat. A könyvvizsgáló társaság százötven oldalas jelentésben összegezte a polgármesteri hivatal és az Oroszlányi Szolgáltató (OSZ) Zrt. elmúlt tizenkét évének vagyongazdálkodását.
A jelentés szerint becsülhetően legalább félmilliárd forintos veszteség érte a várost elhibázott, nem kellő körültekintéssel, vagy szándékosan kárt okozva végrehajtott gazdasági ügyletek miatt - olvasható a sajtóreferens közleményében.
A könyvvizsgálók rámutattak, hogy a kommunikációs kábelrendszer nem piaci áron történő értékesítése akár 180 milliós hátrány hátrányt okozott, az uszoda felújítása svájci frank alapú lízingkonstrukcióban 123 milliós többletkiadással járt, egy lakópark építése pedig csaknem százmillió forintos vagyonvesztést jelenthetett. A város hitelállománya az időszak során 300 millió forintról 2,6 milliárd forintra nőtt
Az átvilágítás ugyanakkor megállapította, hogy város eszközállománya 2,1 milliárdról 10,4 milliárd forintra nőtt. Az OSZ Zrt. üzemi eredményei a piaci 8-12 százalék helyett 9-18 százalékosak voltak.
A sajtóreferens közölte, hogy egyes ügyekben az akkor még ellenzékben lévő mai városvezetők bírálták az értékesítéseket, és több esetben kérték a folyamat leállítását, a szocialista többségű városvezetést azonban nem tudták eltéríteni a kifogásolt ügyletektől.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 16. 05:02, hétfő | Belföld

Hidegfront érkezik a héten

Hétfőn napközben még melegebb lesz, kedden viszont egy hidegfront hoz lehűlést, a hét második felében azonban többfelé is lehetnek 20 fok körüli maximumok

2019. Szeptember 16. 05:00, hétfő | Belföld

Hatástalanították a fővárosban talált óriási bombát

Vasárnap délre sikerült hatástalanítaniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek a Szent Margit Gimnáziumnál előkerült világháborús bombát -jelentette be a helyszínen Markovics Zita, a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje.

2019. Szeptember 16. 05:00, hétfő | Külföld

Csökkent a működő olaj- és gázfúró kutak száma a világon

A világszerte működő olaj- és gázfúró kutak száma először csökkent négy hónapon belül augusztusban - írja az Oil&Gas Journal című szaklap a Baker Hughes Inc. adataira támaszkodva.

2019. Szeptember 15. 17:57, vasárnap | Külföld

Olvadás tapasztalható az orosz-ukrán viszonyban az ukrán külügyminiszter szerint

Olvadásként jellemezte az orosz-ukrán kapcsolatok jelenlegi alakulását Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter péntek esti tévéinterjújában.