Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2011. Július 11. 10:41, hétfő | Helyi önkormányzati

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a megyei főügyészség

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a megyei főügyészség

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelt el nyomozást Oroszlány önkormányzatának elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség - közölte vasárnap a Hír TV.

A televíziós csatorna arról számolt be, hogy a nyomozást Takács Károly oroszlányi polgármester feljelentése után rendelte el pénteken a megyei főügyészség.
Vasvári Erika, a város sajtóreferense az MTI megkeresésére vasárnap azt közölte, hogy félmilliárd forintos veszteséget tárt fel egy független vizsgálat. A könyvvizsgáló társaság százötven oldalas jelentésben összegezte a polgármesteri hivatal és az Oroszlányi Szolgáltató (OSZ) Zrt. elmúlt tizenkét évének vagyongazdálkodását.
A jelentés szerint becsülhetően legalább félmilliárd forintos veszteség érte a várost elhibázott, nem kellő körültekintéssel, vagy szándékosan kárt okozva végrehajtott gazdasági ügyletek miatt - olvasható a sajtóreferens közleményében.
A könyvvizsgálók rámutattak, hogy a kommunikációs kábelrendszer nem piaci áron történő értékesítése akár 180 milliós hátrány hátrányt okozott, az uszoda felújítása svájci frank alapú lízingkonstrukcióban 123 milliós többletkiadással járt, egy lakópark építése pedig csaknem százmillió forintos vagyonvesztést jelenthetett. A város hitelállománya az időszak során 300 millió forintról 2,6 milliárd forintra nőtt
Az átvilágítás ugyanakkor megállapította, hogy város eszközállománya 2,1 milliárdról 10,4 milliárd forintra nőtt. Az OSZ Zrt. üzemi eredményei a piaci 8-12 százalék helyett 9-18 százalékosak voltak.
A sajtóreferens közölte, hogy egyes ügyekben az akkor még ellenzékben lévő mai városvezetők bírálták az értékesítéseket, és több esetben kérték a folyamat leállítását, a szocialista többségű városvezetést azonban nem tudták eltéríteni a kifogásolt ügyletektől.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 05:00, szerda | Belföld

Idén 5-6 százalékkal nőhet a szálláshelyek bevétele

A kereskedelmi szálláshelyek belföldi bruttó szállásdíj-bevétele 5-6 százalékkal növekedhet az idén a tavalyi 8 százalék után a Szállás.hu becslése szerint.

2020. Január 22. 05:00, szerda | Külföld

Szlovénia ismét bevezetheti a sorkatonai szolgálatot

Szlovénia ismét bevezetheti a sorkatonai szolgálatot, amennyiben nem tudja megnövelni a fegyveres erők hivatásos katonáinak létszámát

2020. Január 22. 05:00, szerda | Belföld

Pénzadományt kaptak a szekszárdi gázrobbanás károsultjai

Több mint félmillió forintot gyűjtött a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány a tavaly októberi szekszárdi gázrobbanás károsultjainak, az adományt az alapítvány elnöke kedden adta át a társasház képviselőjének.

2020. Január 21. 18:08, kedd | Belföld

Nemzetközi innovációs ötletverseny indul a vízválság megelőzéséért

A vízválság megelőzésének megoldásait keresve nemzetközi innovációs ötletversenyt rendez március 26-án és 27-én a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Design Terminal – közölte az alapítvány kedden az MTI-vel.