Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 22. 10:16, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Idén is lehet pályázni az ország legzöldebb óvodája címre

Idén is lehet pályázni az ország legzöldebb óvodája címre

Ebben az évben is várja az ország legzöldebb óvodája címre pályázók jelentkezését szeptember 30-án éjfélig a Magyar Mezőgazdasági Múzeum a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) megbízásából.

A Zöld Óvoda 2013 nyílt pályázat célja, hogy az intézményekben elősegítse az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő környezeti nevelését. A kiírók fontosnak tartják, hogy a fenntarthatóságra nevelés gyakorlati megvalósításának legjobb példáit elterjesszék, ezért írják ki évek óta a pályázatot - közölte az MTI-vel szerdán a Magyar Mezőgazdasági Múzeum.
A kiírásra a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7.§ (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott, belföldi székhelyű óvodák nevezhetnek, fenntartótól függetlenül. A díjazottak oklevelet kapnak, amelyet a környezetvédelemért és az oktatásért felelős tárcák államtitkárai közösen adnak ki.
A teljes pályázati dokumentáció a www.mezogazdasagimuzeum.hu oldalról tölthető le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk