Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 31. 13:34, csütörtök | PR

Idén is Víz, Zene, Virág Fesztivál

Idén is Víz, Zene, Virág Fesztivál

Neves zenekarok, kulturális kavalkád és számtalan gyerekprogram Tatán

Június utolsó napjaiban immár 19. alkalommal nyitja meg kapuit a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál. A Közép-Magyarországi régió legnagyobb rendezvénye és az ország egyik legnépesebb családi fesztiválja a korábbi évekhez hasonlóan legalább százezer látogatóra számít a három nap alatt. A sokak által várt fesztivál ebben az évben is jeles nagykoncertekkel, érdekes kiállításokkal és látványos kísérőprogramokkal várja a látogatóit. Újdonság, hogy idén komolyzenei koncertsorozat vezeti fel a június 29-én kezdődő rendezvényt.
Nívós zenei program
A fesztivál egyik célkitűzése, hogy évről évre változatos, színvonalas koncertekkel szolgálja ki a látogatókat. Idén az élvonalbeli zenekarok közül a friss Fonogram-díjas Kerekes Band, a Hooligans, a Zagar és a Csík Zenekar is a Víz, Zene, Virág Fesztiválra látogat. A korszakos slágerek kedvelőinek szórakoztatásáról többek között a Bikini és Deák Bill Gyula gondoskodik majd. Az alternatív muzsika iránt rajongóknak a Magna cum Laude, a Chalaban, a Makám, illetve az Intim Torna Illegal szolgál minőségi zenével. Érkezik László Attila Máté Péter-dalokkal, Tóth Vera, Csézy, Kökény Attila és még Kozsó is színpadra lép új lányzenekarával. A három napon át közel száz előadó gondoskodik a jó hangulatról.
A tavalyi rendezvény egyik legsikeresebb helyszíne a Borudvar volt. Az Agrármarketing Centrum támogatásának köszönhetően a látogatók idén is megismerkedhetnek a környékbeli és más tájegységek pincészeteivel, a borkóstolás közben pedig többek között Lajcsi, Bangó Margit, vagy éppen Ökrös Oszkár és zenekara húzza a talpalávalót.
Virágok és sokszínű kulturális program minden mennyiségben
A könnyűzenei koncertek mellett a szervezők minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális programra. Idén sincs ez másként: megtekinthető lesz a híres Nyugat-kiállítás, ahol a XX. századi magyar irodalmat meghatározó folyóirat lapjaiba és szerzőinek mindennapjaiba tekinthetnek bele interaktív módon az érdeklődők. Olimpiai év révén olimpiai témájú kiállítás is dukál, a fesztivál első estéjén pedig fényfestők vetítenek majd lézerrel a Tatai Vár évszázados falaira. Érdekességszámba megy majd M. Tóth Zsolt nemzetközi jégszobrász-bajnok helyszínen elkészülő alkotása, és persze a fesztivál nem múlhat el a megszokott virágkiállítás nélkül. További virágkompozíciókat csodálhatnak meg a látogatók a színpadokon és vár-, illetve városszerte.


Családi fesztivál
A fesztivál a hasonló hazai rendezvényekkel összevetve igen sok gyermekprogrammal várja a látogatókat. A legkisebbeket babahordozó klub, a kétéveseket zenés bölcsi fogadja. A kicsit idősebbek népi játszóudvarban, vagy készségfejlesztő kézműves műhelyben tölthetik el hasznosan az időt. Az igazán aktívakat mászófal és ugrálóvár, az érdeklődőbbeket gyermekkoncertek, hangszersimogató és mesejáték várja. Külön érdekesség lesz a kicsik és szüleik számára a gyermekjóga-program.
Egészségnap, kísérőprogramok
A rendezvény a régió egyik legnagyobb kulturális eseményeként élen kíván járni a jó példával, ezért a fesztivál programjában és szellemiségében egyaránt nagy hangsúlyt kap az egészség megőrzése és védelme. A szombati egészségnapon szűrőkamion várja a látogatókat, ahol vizsgálatokon és tanácsadáson vehetnek részt az érdeklődők. Ugyancsak a fesztiválra érkezik az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, akik többek között a cukorbetegség veszélyeire és a megelőzésre kívánják felhívni a figyelmet.
Végezetül idén is számíthatnak a látogatók a megszokott kísérőprogramokra: a hagyományos nagyszabású kirakodóvásárra, a szombat esti látványos tűzijátékra, illetve az azt megelőző műrepülő showra. Az Öreg-tavon elmaradhatatlan a sárkányhajó-bemutató, a fesztivál védjegyévé vált vízi karnevál pedig – a több tucat csónak és kishajó lámpás felvonulása – idén is minden érdeklődő számára egyedi élménnyel szolgál majd.
Jótékony kultúra
Jó hír, hogy bár a fesztivál színvonala folyamatosan emelkedik, a jegyárak a tavalyi szinten maradtak: felnőttek számára a mindhárom napra érvényes jegy ára 500 forint, a 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes.
Mivel a rendezvényt nonprofit módon szervezik, a rendezők – akik a szűkös gazdasági lehetőségek ellenére évről-évre figyelmet fordítanak a szükséget szenvedőkre - idén tavasszal 500.000 forintot ajánlottak fel a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetnek. Az összeget az intézmény eszközbeszerzésre fordítja. A rendezvény bevételéből korábban egy árvízkárosult családot támogattak.
Víz, Zene, Klasszik
A fesztivál előtti napokban rendezik meg első alkalommal a Víz, Zene, Klasszik hangversenysorozatot. A tatai Angolpark hangulatos környezetében a Pálma Rendezvényház ad otthont a komolyzenei koncerteknek, ahol esténként világhírű fellépők: Józsa Péter, Szakcsi Lakatos Béla, valamint Érdi Tamás lép fel.
A fesztiválról friss információk a www.vizzenevirag.hu honlapon olvashatók, ugyanitt lesz elérhető május végétől a rendezvény részletes programja. A komolyzenei koncertekről a www.vizzeneklasszik.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.