Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 29. 10:01, szerda | Helyi

Idén télen a kémény- és kazántüzek vannak többségben

Idén télen a kémény- és kazántüzek vannak többségben

A csendes gyilkos, a szén-monoxid eddig az idei téli szezonban elkerülte megyénket, azonban csak az elmúlt öt napban három kémény és két kazántüzet jelentettek be a műveletirányítási ügyeletre

Az állampolgárok többsége már odafigyel a rendszeres szellőztetésre és szén-monoxid érzékelőket is egyre többen szereltetnek be. Fontos azonban arra is odafigyelni, hogy házunk kéménye megfelelően tisztítva legyen, mert az ott lerakódott égéstermékek meggyulladhatnak veszélyeztetve ezzel az épület tetőszerkezetét. Engedjük be a kéményseprőt, hogy ellenőrizhesse a kémény állapotát, elkerülve ezzel akár a ház leégését.

A kémény mellett gyakorta érkezik kazánházban kialakult tűzről jelzés. Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk elkerülni, ha rendszeresen szakemberrel ellenőriztetjük a kazánt, illetve a begyújtáshoz használt fát, papírt, egyéb éghető anyagokat nem a kazán közvetlen közelében, illetve biztonságos távolságban, fizikailag elkülönítve tárolunk, így az esetlegesen kipattanó parázs nem fogja begyújtani a kazán környezetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya