Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Május 18. 09:31, szerda | Helyi

Idényzáró Pécsett

Idényzáró Pécsett

25-22-es vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Pécs ellen az NBI/B Nyugati csoportjának utolsó fordulójában. A TAC kilencedik helyen végzett a bajnokságban.

Ősszel 23-18-ra nyert hazai pályán a Tatai AC, a fordulót a TAC a kilencedik, a Pécs a tizedik helyről kezdte.
A várakozásoknak megfelelően kőkemény védekezéssel nyitott a Pécs, de a túloldalon a tatai védelem is jól állt a lábán. Kevés gól esett, a tizedik percben 4-3-as, a huszadikban 7-6-os hazai előny állt az eredményjelzőn. Közben a TAC is vezetett, 5-4-nél nálunk volt az előny. Sőt, akár jobban is elhúzhattunk volna, de sajnos kimaradt két büntető és néhány ziccer, így végül 9-9-cel vonulhattak pihenni a csapatok.
Fordulás után az első öt perc a hazaiaké volt, három góllal elléptek, az előnyt gyakorlatilag a végéig meg tudták tartani. A negyvenedik percben 15-12-re, az ötvenedikben 20-17-re vezetett a Pécs. Az utolsó két percben a Tatai AC mindent egy lapra tett fel, előbb egész pályás, majd félpályás letámadásra váltottak a fekete-fehérek. A különbség azonban nem csökkent, a végén 25-22-re nyert a Pécs.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati-csoport, 26.forduló:
Pécs – Tatai AC 25-22 (9-9)
Legjobb tatai góldobó: Basky Szabolcs 7
„A hozzáállással és az akarattal nem volt gond, a csapat a végsőkig küzdött a győzelemért. A védekezés, főleg az első félidőben, rendben volt, a kilenc kapott gól elfogadható. Sajnos támadásban túl sok volt a technikai hiba, kimaradt néhány ziccer, így végül megmaradt a második játékrész elején kialakult különbség” – mondta a Tatabánya mérkőzése miatt távollévő Sibalin Jakabot a kispadon helyettesítő Márton Ádám.
„A csapatban megvolt a kellő akarás, hiszen helyezésekért ment a csata. A második félidő elején összeszedett hátrány döntőnek bizonyult, kapaszkodtunk, de az állandó felzárkózás felőrölte erőnket. Szerettük volna a bajnokságot győzelemmel zárni, a lehetőség megvolt rá a mai találkozón, végül a kevesebbet hibázó együttes nyert” – tette hozzá Basky Szabolcs.
Juniorok:
Pécs – Tatai AC 29-25 (15-14)
Legjobb tatai góldobó: Szövérdffy Szabolcs 7
„Tisztes helytállás a bajnok otthonában. A második félidő közepe felé volt egy 6-0-s rohama a Pécsnek, ezzel el tudták dönteni a találkozót. Öt játékosomnak ez volt az utolsó meccse juniorként, mindenki küzdött, hajtott. A serdülők közül ma is pályára tudtam küldeni néhány játékost, ők is hozzátették a magukét. Örülök, hogy a bajnokság vége felé összeállt a csapat, ez játékban és pontokban is megmutatkozott” – értékelte a látottakat Márton Ádám, a fiatalok edzője.
„Jó meccset játszottunk, végig éles volt. Amikor elhúztak, mi visszajöttünk, nem hagytuk magunkat. Sokunknak ez volt a búcsúmeccse juniorban, szerettük volna a legjobbat kihozni belőle. A győzelem sajnos nem jött össze, de úgy jöttünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk a bajnok otthonában” – fűzte hozzá az öt gólig jutó és hétmétereseket kiharcoló Czillahó Dávid, a junior korosztálytól búcsúzó játékosok egyike.
---

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya