Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 27. 18:54, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

Hatalmas, többközéppontú ciklonrendszer alakítja Európa időjárását. Erős, tartós nyugatias áramlással többnyire enyhe levegő és sok felhő sodródik a kontinens belseje felé. Többfelé esik az eső, Oroszországban és a Skandináv-félszigeten havazik. Utóbbi helyeken még tartja magát a hideg, bár a legészakibb tájak kivételével sokat gyengült a fagy szorítása. A hőmérséklet csúcsértéke Közép- és Nyugat-Európában általában 7, 12 fok között változik, a Mediterráneumban pedig 13, 19 fok közötti érték a jellemző. A Kárpát-medence fölé csütörtökön enyhe, száraz levegő áramlik, pénteken viszont már hidegfront érkezik néhány fokos lehűlést, szélerősödést és több helyen kisebb esőt okozva.

Várható időjárás péntek estig:
------------------------------

Csütörtök estétől egyre nagyobb területen köd képződik, illetve beborul az ég, és főként az éjszaka második felében elszórtan számíthatunk kisebb esőre, záporra, északkeleten néhol ónos eső is lehet. Pénteken csak a késő délutáni óráktól kezd szakadozni, csökkeni nyugaton és északon a felhőzet, addig több helyen valószínű - többnyire kisebb - eső, zápor, délután északkeleten és északnyugaton hózápor is előfordulhat. Csütörtökön a déli szél a Kisalföld térségében helyenként megerősödik. Éjszaka a szél egyre többfelé északnyugatira, északira fordul, és pénteken a Nyugat-Dunántúlon, délutántól északkeleten is időnként viharossá fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 4 és 9 fok között, északkeleten 2 fok körül várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár