Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 10. 16:52, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Skandináv-félsziget fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, amelynek hatására ott, valamint a hozzá tartozó frontok mentén - Nyugat-Európában - erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. A ciklonrendszer hátoldalán a Brit-szigetek fölé már szárazabb, több fokkal hidegebb levegő áramlik. A ciklon előoldalán Közép- és Kelet-Európa fölé váltakozó nedvességtartalmú, labilis, enyhe léghullámok érkeznek, emiatt többször erősen felhős az ég, de emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Ugyanakkor a Fekete-tenger térségében anticiklon található, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi és nyugati részén többnyire 5, 15, középen és délkeleten 15, 20 fok között változik. Továbbra is meleg van délen, délnyugaton, ahol a délutáni órákra többnyire 20, 26 fok közé melegszik fel a levegő.
Péntek estig a Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességű, enyhe, labilis légállapotú levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
--------------------------------------------------

Dél felől szakadozik, csökken a felhőzet, eleinte északon, északkeleten lehet még néhol kisebb eső. Éjszaka nyugaton és északon erősen, másutt változóan felhős lesz az ég, főként a Nyugat-Dunántúlon várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Pénteken nyugaton többször, másutt időnként erősen megnövekszik a felhőzet, emellett nyugaton kevesebb, másutt több napsütésre számíthatunk. Eleinte csak nyugaton, majd délutántól délnyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Helyenként heves zivatar is lehet. A délkeleti szél helyenként megélénkül, pénteken meg is erősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Hajnalban foltokban köd képződik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 12 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19, 24 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal