Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2022. Július 20. 18:08, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Időseket átverő bűnbandát kapcsolt le a rendőrség

Időseket átverő bűnbandát kapcsolt le a rendőrség

Engedélyek nélkül üzemeltetett idősek otthonába felvett, ápolásra szoruló emberek vagyonát kicsaló bűnszövetség hat kecskeméti és egy kiskunhalasi tagját vették őrizetbe a rendőrök kedden.

Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének szerdai tájékoztatása szerint a kecskeméti idősek otthonát egy négy főből álló család üzemeltette.

Az otthon lakóinak egy részét a csapat szociális munkásként dolgozó tagja, egy 59 éves kiskunhalasi nő kutatta fel. Az ápolásra szoruló betegeket összehozta az otthon üzemeltetőivel, akik később különböző megtévesztő módszerekkel megszerezték a náluk lakó idős emberek vagyonát.

A nyomozók kedden négy település tizenkét helyszínén csaptak le a társaságra. Mindenhol kutatást tartottak, és nagyobb mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat, ékszert és személyautót foglaltak le. A tettestársakat különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják, akik hosszú időn át, szorosan együttműködve csaltak ki pénzt idősektől.

Címkék: bűnbanda, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 19:52, vasárnap | Belföld

Novák Katalin: itt van velem lélekben tizenötmillió magyar ember

2022. November 27. 11:35, vasárnap | Belföld

Ketten meghaltak egy balesetben a Ferihegyi repülőtérre vezető úton

Két férfi meghalt, amikor egy autó és egy busz összeütközött vasárnap reggel a Ferihegyi repülőtérre vezető úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. November 27. 11:33, vasárnap | Belföld

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.