Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Március 16. 18:29, péntek | Helyi

Illegális hulladék - akár börtönbe is kerülhet a tettes

Illegális hulladék - akár börtönbe is kerülhet a tettes

Meglehetősen jól behatárolható, hogy mikor került a 2-3 köbméternyire becsült hulladék a Vértessomló és Irtáspuszta közötti földterületre, amit a helyiek Kizsuminak neveznek.

Az a fiatalember ugyanis, aki hétfőn felfedezte, szombat délután is járt arra, márpedig akkor még nyoma sem volt.
Az illegálisan lerakott szemét gazdájának, vagy odaszállítójának azonban rossz hír, hogy nem csupán az időpont, de egy bizonyos személy is meglehetősen jól behatárolható, ugyanis a háztartási hulladék, építési törmelék, s egyéb szemét között olyan papírok is fellelhetők, melyeken név és cím olvasható. Ezért is bíznak annyira a vértessomlóiak, hogy a most még ismeretlen tettes ellen tett feljelentésükre indított nyomozás sikerrel jár, s az egyenruhások nyakon csípik az elkövetőt.
Szennay István jegyző úgy véli, költözés, házfelújítás kapcsán keletkezhetett a nagyjából egy konténernyi hulladék, s azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a dokumentumok tulajdonosa jóhiszeműen még fizetett is az elszállításáért.
A tettes személyének kiderítése a rendőrségre vár, az viszont biztos, akárki is volt, a büntető törvénykönyv passzusa szerint akár három évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.
Vértessomlón egyébként szinte évek óta visszatérő probléma az illegális hulladék lerakása az erdős területeken, ezért – a mostani eset kapcsán – Hartdégen József polgármester elmondta: megálljt kívánnak parancsolni a jelenségnek, így minden alkalommal feljelentést tesznek az elkövető ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya