Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 07. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ilyen időnk lesz a hétvégén

Ilyen időnk lesz a hétvégén

Néhol kifejezetten télies idő lesz a hétvégén. Egyes helyeken akár mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lesz, és helyenként havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat lőrejelzéséből.

Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható, majd kora estétől a déli megyékben megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben csapadék nem valószínű, majd késő estétől a déli határ mentén hószállingózás kezdődhet. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően mínusz 10 és mínusz 5 fok között valószínű, de néhol mínusz 14 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton az ország északnyugati, nyugati felén nem valószínű számottevő csapadék, máshol több helyen előfordulhat havazás, a keleti határ közelében néhol havas eső sem kizárt. Hajnalban nagyrészt mínusz 8 és mínusz 1 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban akár mínusz 12 fok is lehet. Délután jellemzően mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap hajnalban ködfoltok képződhetnek. Reggelig valószínűleg a Tiszántúlon is megszűnik a havazás. Napközben, majd éjjel elsősorban az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan havazás, helyenként havas eső, eső, ónos eső is. A minimumok többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakulnak, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb is lehet. Délután mínusz 2 és plusz 5 fok közötti hőmérséklet valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: hideg, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.