Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2019. Augusztus 15. 11:49, csütörtök | PR

Íme, ezek elengedhetetlenek egy vízparti nyaraláshoz

Íme, ezek elengedhetetlenek egy vízparti nyaraláshoz

A városnézés jó program, de a nyaralás a vízparton, vagy amellett igazán pihentető. Ha az egész család útra kel kempingezni vagy kibérel egy nyaralót, van néhány olyan dolog, amire szükség lesz.

A kényelmes nyaralás egyik titka, hogy szószerint és képletes is, minden csak egy karnyújtásnyira van tőlünk. Ha nem teljes ellátásra fizettük be a családot egy hotelben, akkor nagyon fontos, hogy a szállásunkhoz közel legyen a vízpart, az étterem, a bevásárlási lehetőség. Ha pedig lemegyünk a vízhez a strandra, akkor is szeretünk felkészülten menni, hogy ne kelljen 5 percenként visszarohanni valamiért a nyaralóba, esetleg autóba ülni, vagy a bazársoron tölteni az időnket.

1. A hűtőtáska

Lehet mini hűtőtáska, nagy, elektromos vagy jégakkus, táska vagy láda, mindenképp legyen valamilyen hűtőtáskánk. A hűtőtáskák típusa és mérete sokfajta lehet, gondoljuk át, hogy hány mekkorát szeretnénk és mikor, hol fogjuk a legtöbbet használni.

Ha nagycsaláddal készülünk strandolásra, vagy a barátokkal egy közös horgászatra, akkor a fő szempont, hogy mindig legyen kéznél jeges frissítő, azaz sok behűtött innivaló. Ezesetben nagyobb űrtartalmú hűtőboxban gondolkodjunk, hogy elférjenek benne állítva is a hideg italok.

A hűtőtáska kisebb űrtartalmú, de jóval kevesebb a súlya is, így könnyebben hordozható kézben. Ugyanúgy beleférhet a jeges üdítő, a jéghideg sör, a gyümölcsök, szendvicsek, a házi fagyi. Előkészítve, felszeletelve, bedobozolva, jégakkuk közé rendezgetve. Minden csak előkészület és rendszerezés kérdése.

A jégakkus hűtőtáskákhoz előre le kell fagyasztani a jégakkukat (akár vehetünk hozzá pluszban is), a hűtés addig tart, amíg a jégakku fel nem enged. Az elektromos hűtőtáskát áramforráshoz kell csatlakoztatni, és amíg azon van, addig hidegen tartja a tartalmát. A lekapcsolás után még néhány óráig tartja a hőmérsékletet. Az akkumulátoros hűtőtáskával ugyanez a helyzet, csak az mobilis, mert miután az aksit feltöltöttük, az biztosítja a hűtést, amíg le nem merül. Ha a hűtőtáska nevében azt látjuk, hogy termoelektromos, az azt jelenti, hogy technológiájának köszönhetően hűteni és fűteni is tud.2. Napsátor, strandsátor

A tűző nap déli, égető sugarai ellen védekeznünk kell, és nem csak naptejjel. Egyrészt tanácsos 11 és délután 3 óra között minimum árnyékban, de leginkább beltéren tartózkodni. Ha ez nem megoldható, akkor mindenképp legyen egy, az UV sugarak ellen is védő napsátrunk, amit magunkkal viszünk a vízpartra.

Ma már sokféle egyszerűen kinyitható, azaz "kidobható" sátor közül választhatunk. Azt kell átgondolni, hogy hány személyesre van szükségünk, valamint, hogy mennyire legyen nyitott és zárható, illetve teljes testhosszban elférjünk-e benne (azaz kinyújtózva tudjunk benne aludni), vagy elég, ha üldögélünk alatta.

3. Piknik pléd

Színben, méretben és anyagban is számtalan változatból lehet már választani, ha piknik plédről van szó. Kicsire összehajtható, könnyen hordozható és egyszerűen tisztítható egy piknik pléd, nem kell a törölközőt használni arra is, hogy ráüljünk.

Ha kempingezni megyünk, akkor lehet, hogy egy hálózsák is pont megfelel a célnak, mert az is könnyű és helytakarékos.

+1 Túrahátizsák

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de egy sok rekesszel ellátott, praktikus, jó kialakítású túrahátizsák elég lehet egy 4 fős családnak arra, hogy mindent belepakoljanak, amire a strandon szükségük lehet.

Törülköző, papucsok, naptej, váltóruha, könyvek, játékok... mindennek meg lehet benne találni a helyet, és elég csak egy embernek cipelnie a cuccokat, míg a másikra marad a hűtőtáska, a gyerekek meg hozhatják a sátrat meg a plédet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 11. 16:00, szerda | PR

Laminálógépek az élet minden területéhez

Ha laminálás kerül szóba, mindenkinek az irodai munka jut eszébe, hisz ezzel a módszerrel dokumentumainkat tudjuk tartósabbá tenni és azoknak minőségi megjelenést kölcsönöz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 19. 00:00, hétfő | PR

Népszerű márka a hazai kínálatban: Royal Canin