Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 03. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ingyenes online nyílt napok a középfokú iskolaválasztásról

Ingyenes online nyílt napok a középfokú iskolaválasztásról

Az iskolaválasztás előtt álló diákokat szeretnék segíteni csaknem két héten át a Hova tovább - középiskolai felvételi expón és nyílt napokon.

A Felelős Szülők Iskolája által életre hívott online platformon december 14-éig bemutatják az iskolákat, a szakmákat és több, a felvételivel összefüggő hasznos információ is elérhető.

Szó lesz egyebek mellett az alternatív, alapítványi és magániskolák kínálatáról, a szakképzés és a diploma előnyeiről. Beszélgetések hangzanak el a tanulás módszertanáról, a generációk közötti együttműködésről, és arról is hallhatnak majd több videóban az érdeklődők, hogy a szülő vagy a diák döntése legyen-e az iskolaválasztás, pályaválasztás. Melyiknek milyen előnyei, hátrányai, következményei lehetnek.

Fejlesztő, oktatási szolgáltatók is jelen lesznek a hét elején kezdődött platformon, egyéni megoldásokat is kínálva a felvételihez kötődően.

A sportoló diákokat is szeretnék segíteni, motiválni, a nyílt napokon arra is igyekeznek választ találni, hogyan lehet egyensúlyt tartani az oktatás és a sport kihívásai között.

A nyílt napok részletes programja és az esemény a Felelős Szülők Iskolája Facebook-oldalán érhető el.

A Felelős Szülők Iskolája 2010 óta működő szakmai és civil közösség, előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket, workshopokat szerveznek a szülők és a gyerekekkel foglalkozó szakemberek érzékenyítéséért, szemléletük formálásáért, ismereteik bővítéséért. Céljuk az iskolaválasztás megkönnyítése, a tehetséggondozás segítése is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni