Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

Az idén már harmadszor tartották meg a „Movember – Bajusszal az egészségért” hónapot a Bridgestone tatabányai gyárában. A Movember nemzetközi kezdeményezés része ugyanis, hogy a férfi egészségre bajusz- és szakállnövesztéssel hívják fel a figyelmet novemberben.

A korábban Kiemelkedően vonzó és felelős munkáltató címet szerző vállalat az októberi női egészség-hónap után a férfiakra koncentrált. A kampány legfontosabb eleme az idén is az ingyenes, fájdalommentes PSA-szűrés volt, amelyet a szakemberek szerint minden évben érdemes elvégeztetniük a férfiaknak, az 50 év felettieknek különösen. Ez a betegség a férfiak egyik leggyakoribb tumoros betegsége, de korai felismerés esetén a gyógyulás esélyei megsokszorozódnak.
A gyárban a férfi dolgozók számára összesen tizenegy alkalom állt rendelkezésre novemberben, hogy részt vegyenek a szűrésen. – „Nálunk a gyárban már hagyományszámba megy a Movember, minden évben igyekszünk minél kreatívabb módon felhívni a figyelmet a rendszeres prosztatarák szűrés és az általános egészségmegőrzés fontosságára. A férfi kollégák idén a fizikai erőnlétüket is összemérhették: a bejáratnál kalapácsos erőmérő fogadta őket, hogy igazán ütősen indulhasson a nap!” – mondta Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató.

A legerősebb Bridgestone-dolgozók sportos ajándékot kaptak. Emellett részt vehettek egy úgynevezett szakáll-bajusz kvízen is, amelynek kitöltői között szakállápolási csomagokat sorsoltak ki.

A Bridgestone Tatabánya kiemelten fontosnak tartja a dolgozói mentális és fizikai egészségének megóvását. Utóbbit például folyamatos, ingyenes szűrésekkel, oltásokkal erősítik, a lelki egészséget pedig tanácsadással, a családok támogatásával és színes programokkal támogatják.

Januárban a melanoma szűrésen lesz a hangsúly, addig pedig folyamatosan COVID oltópont működik a gyáron belül.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be