Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

Az idén már harmadszor tartották meg a „Movember – Bajusszal az egészségért” hónapot a Bridgestone tatabányai gyárában. A Movember nemzetközi kezdeményezés része ugyanis, hogy a férfi egészségre bajusz- és szakállnövesztéssel hívják fel a figyelmet novemberben.

A korábban Kiemelkedően vonzó és felelős munkáltató címet szerző vállalat az októberi női egészség-hónap után a férfiakra koncentrált. A kampány legfontosabb eleme az idén is az ingyenes, fájdalommentes PSA-szűrés volt, amelyet a szakemberek szerint minden évben érdemes elvégeztetniük a férfiaknak, az 50 év felettieknek különösen. Ez a betegség a férfiak egyik leggyakoribb tumoros betegsége, de korai felismerés esetén a gyógyulás esélyei megsokszorozódnak.
A gyárban a férfi dolgozók számára összesen tizenegy alkalom állt rendelkezésre novemberben, hogy részt vegyenek a szűrésen. – „Nálunk a gyárban már hagyományszámba megy a Movember, minden évben igyekszünk minél kreatívabb módon felhívni a figyelmet a rendszeres prosztatarák szűrés és az általános egészségmegőrzés fontosságára. A férfi kollégák idén a fizikai erőnlétüket is összemérhették: a bejáratnál kalapácsos erőmérő fogadta őket, hogy igazán ütősen indulhasson a nap!” – mondta Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató.

A legerősebb Bridgestone-dolgozók sportos ajándékot kaptak. Emellett részt vehettek egy úgynevezett szakáll-bajusz kvízen is, amelynek kitöltői között szakállápolási csomagokat sorsoltak ki.

A Bridgestone Tatabánya kiemelten fontosnak tartja a dolgozói mentális és fizikai egészségének megóvását. Utóbbit például folyamatos, ingyenes szűrésekkel, oltásokkal erősítik, a lelki egészséget pedig tanácsadással, a családok támogatásával és színes programokkal támogatják.

Januárban a melanoma szűrésen lesz a hangsúly, addig pedig folyamatosan COVID oltópont működik a gyáron belül.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 14. 00:00, péntek | Helyi

INGYENES ZÖLDHÁLYOG SZŰRÉS A KODÁLY TÉRI OPTIMARKTBAN

A világon a súlyos mértékű látásromlás egyik leggyakoribb oka a zöldhályog.

2022. Január 07. 00:00, péntek | Helyi

ELTŰNT!

ELTŰNT Baranyai József! Egy sötétkék kapucnis pulóver, baseball sapka volt rajta! Ha látta valaki, kérjünk jelezze: 06-20/431-9882

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt