Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 27. 13:36, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Inka segített elkapni a betörőket

Inka segített elkapni a betörőket

Három férfit gyanúsítanak a rendőrök azzal, hogy az elmúlt hónapokban többször is betörtek ugyanabba a kaposvári ingatlanba. Inka, a rendőrkutya segített elkapni a gyanúsítottakat.

Az ügy adatai szerint ismeretlen elkövetők egy kaposvári hétvégi ház ajtaját benyomva először januárban és márciusban, majd áprilisban az ajtón lévő lakatot lefeszítve bementek, ahonnan szerszámgépeket, alumínium lemezeket, gázpalackot, valamint élelmiszert tulajdonítottak el.

A sértett április 19-én tett bejelentését követően a kiérkező rendőröket a helyszíni szemle során Inka, a nyomkövető szolgálati kutya egészen az egyik feltételezett elkövető házáig vezette. V. Gábor kaposvári lakost a rendőrök elfogták, a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatása során elismerte a bűncselekmények elkövetését és két társát is megnevezte, akiket a nyomozók szintén elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során az eltulajdonított értékek egy része előkerült, amit a rendőrök lefoglaltak és május 25-én a sértettnek visszaadtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott