Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2020. Április 15. 12:01, szerda | PR

Ismerjük meg Mrs. Whiskyt, a híres whiskygeeket

Ismerjük meg Mrs. Whiskyt, a híres whiskygeeket

A történelem során sokszor megcáfolták már az állítást, miszerint a whiskyfogyasztás kizárólag férfias dolog lehet. Ékes ellenpélda többek között Alwynne Gwil munkássága is, a whiskygeekek körében celebnek számító hölgyet ugyanis egyenesen Mrs. Whisky névvel szokás illetni.

A cikkben bemutatjuk Alwynne Gwil whiskykóstolásra vonatkozó tanácsait, emellett pedig arra is ki fogunk térni, hogy miért pont a Balvenie hívó szavára mondott igent és lett a brand nagykövete.

A szemünk helyett érdemes inkább az orrunkra hagyatkozni

Mrs. Whisky véleménye alapján túlzott mértékben hagyatkozunk a látásunkra, holott a whiskykóstolás során sokkal inkább kellene hallgatnunk egy másik érzékszervünkre. Állítása szerint az orr nemcsak az illatok felfedezésére képes, hanem az aromák tanulása, illetve megértése is a skilljei közé tartozik.

Sőt, Alwynne Gwil meglátása szerint az orrunkat használhatjuk memóriaserkentőként is. Minél inkább sikerül ugyanis megjegyeznünk az egyes whiskytípusok aromáit, annál fogékonyabbak lehetünk a magas minőséget képviselő párlatokra.

Fontos, hogy a szánk is nyitva legyen

Mrs. Whisky azt mondja, hogy a csukott szájjal történő whiskykóstolás komoly hibának számít. Merthogy nyitott szájjal tudjuk kellőképpen cirkulálni az illatokat, vagyis nemcsak a szánk fedezi fel a whisky sajátosságait.

Alwynne Gwil részéről akad még meglepő állítás bőven. Kiemeli többek között, hogy a whiskykóstolás nagyban hasonlít a szókincs bővítéséhez. Az agyunk tehát tanulja az aromákat. Egyenként, lépésről lépésre megismertetve az új illatokkal fogékonnyá válik a befogadásukra, és a szókincshez hasonlóan így fog hatékonyan bővülni a whiskyaromákkal kapcsolatos ismeretünk.

További jó tanács még, hogy whiskykóstoláskor érdemes az italt minél tovább a szánkban tartani. Ezáltal még több íz tud felszabadulni, mi pedig mélyebben ismerhetjük meg az ital természetét.

Jobbnál jobb ajánlatok mellett miért pont a Balvenie nagykövete lett Alwynne Gwil?

Sorban álltak a nagy nevek és híres whiskybrandek Mrs. Whisky ajtaja előtt, ő pedig a Balvenie ajánlatára bólintott rá végül. A „miért” kérdésre választ adhat a márka tekintélyes múltja, a különleges lepárlási technika, valamint a whisky készítéséhez felhasznált saját termelésű árpa megléte is.

Mindenképpen ki kell emelni még a Balvenie kapcsán David Stewart munkásságát, aki zseniálisat alkot, méghozzá keverő mesterként. Páratlan igényességgel választja ki az alkalmazott hordókat a világ minden tájáról, a fennséges ízharmóniát pedig a különböző mértékben érlelt malátawhiskyk keverésével valósítja meg.

Hogyha Mrs. Whisky sem tudott ellenállni a Balvenie hívó szavának, akkor mi magunk hétköznapi whiskygeek-ként miért tennénk így?

Címkék: balvenie, whisky

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 18:37, csütörtök | PR

Öt pontban bemutatjuk, hogyan épül fel egy lézernyomtató működése

A lézernyomtató a leggazdaságosabb megoldás, ha valaki sokat nyomtat, nemcsak gyors és csendes, de olcsó az üzemeltetése is.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 11:49, vasárnap | PR

Így érdemes megyei matricát vásárolni jövőre

Közeledik az év vége, amit azt jelenti, hogy a megyei autópálya matricák érvényességi ideje is hamarosan lejár. A 2020-as megyei matricák 2021. január 31-e éjfélig érvényesek. Az elővételes vásárlás hamarosan elérhető.

2020. Október 08. 09:07, csütörtök | PR

Személyi hitel, a kölcsön szabadsága

A hitelek között kiemelkedő népszerűségnek örvend a személyi hitel, hiszen a legtöbb esetben szabad felhasználású, így gyakorlatilag bármire fordítható.