Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Július 14. 08:32, péntek | Helyi

Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

Alapélelmiszereket adományoz országszerte a kereskedelmi csoport

Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Komárom-Esztergom megyében 152 gyermek részére jutatta el adományát.

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, első állomásként, országos sajtótájékoztató keretében Pest megyébe, a fővárost és Pest megyét lefedve. „A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek - így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs - kerültek” – mondta Molnár László, a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. vezérigazgatója a Komárom-Esztergom Megyei Gyermekvédelmi Központ, Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Általános Iskolában tartott adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

Majd folytatta: „Komárom-Esztergom megyében 152 főt, több mint 1,5 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének feladata, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák a gyermekvédelemben nevelkedőknek. Mivel az intézmény tevékenységi köre kiegészült az esélyegyenlőség és felzárkóztatás megteremtésének feladatkörével is, még fontosabbá vált a fenntartók segítése. Összesen 515 gyermek nevelkedik ebben a rendszerben ebben a megyében, ebből 152 fő a különleges ellátást igénylők száma.

Czunyiné dr. Bertalan Judit egy szójátékkal élve elmondta, hogy a Coop-nak a sikeres gazdasági tevékenységéből adódóan több lett a haszna és ebből a többletből adnak vissza a társadalomnak, a rászorulók részére. Ez az adomány tekinthető dupla adománynak is, hiszen az élelmiszerek által kiváltott keretet más célokra tudják fordítani. Az országgyűlési képviselő és digitális tartalom-fejlesztésért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy az állam természetesen biztosítja a gyermekek ellátását, de külön üdvözli, hogy a Coop tevékenységével nem csak egyszer segít és nem csak karácsonykor.

„Nem érthetjük meg a másik ember problémáját, ha nincs bennünk szeretet. Együttérzés nem létezik szeretet nélkül.” – kezdte hozzászólását egy ókori görög idézettel Turainé John Katalin, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere. Pedagógusként úgy gondolja, hogy szeretni és szeretve lenni a legjobb dolog a világon és az üzletlánc dolgozói azzal, hogy személyesen vesznek részt ezen az eseményen, a szeretetüket mutatják ki a gyerekek iránt.

Dr. Kuti Bernadett, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője hozzátette, hogy a hivatal másodfokú gyámhatóságként a gyermekvédelmi szervezetek felügyeletét látja el. Ebben a munkatársak feladata, hogy a veszélyeztetett gyereket a megfelelő ellátást biztosító helyekre tudják elhelyezni. Véleménye szerint fontos, hogy a cégek társadalmi szerepvállalása és sikereket kívánt a Coopnak ebbéli tevékenységének folytatásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya