Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Július 11. 10:43, hétfő | Helyi
Forrás: index.hu

Ismét rengett a föld Oroszlányban

Ismét rengett a föld Oroszlányban

Ma reggel 8 óra 6 perckor kisebb, 3,7-es erősségű földrengést észleltek Oroszlány mellett. A rengést Budapesten is érezni lehetett, tájékoztatta az Indexet az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet Szeizmológiai Főosztálya.

A rengést Budapesten is érezni lehetett, tájékoztatta az Indexet az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet Szeizmológiai Főosztálya.

Robbanásszerű morajlást lehetett érzékelni, mondta az Indexnek Takács Károly oroszlányi polgármester. Káreseményről egyelőre nincs tudomása, az emeletes házak kis mértékben kilengtek, ezt a lakók is érzékelték. Jelenleg ellenőrzik, hogy nem esett-e kár a közművekben és egyéb létesítményekben, tette hozzá.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese az Indexnek szintén azt mondta: károkról egyelőre nem érkezett bejelentés, csupán a földrengés tényéről számoltak be a betelefonálók. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján megjelent rövid közleményben is az áll, hogy sem anyagi kárról, sem személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Az Alkotmány utca egyik lakosának beszámolója szerint a szabadban nem lehetett érezni a földrengést, a lakásban viszont a szekrény és pár tárgy elmozdult a helyéről. "A polcok megremegtek, de az áruk nem estek le, nagyobb kárt, riadalmat nem tapasztaltunk" – tudtuk meg egy horgászbolt eladójától.

Címkék: földrengés

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Téves hír az 1%-okról

2019. Szeptember 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Új dohánygyártmányok a hazai piacon

2019. Szeptember 14. 00:00, szombat | Helyi

Pályázható a Stúdium Ösztöndíj!

Havi tizenötezer forintos ösztöndíjat is érhet a legalább 3,0-as átlag a hiányszakmában tanulóknak! A pályázatok benyújtási határideje: 2019. október 4.

2019. Szeptember 14. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

A szőlő ezért egészséges