Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 10. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ítélethirdetés előtt gázolta halálra a vonat egy gyilkossági ügy vádlottját

Ítélethirdetés előtt gázolta halálra a vonat egy gyilkossági ügy vádlottját

Vonatbaleset áldozata lett az ítélethirdetést megelőző napon a tóalmási emberölésként ismertté vált büntetőügy vádlottja.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel azt közölte: ítélethirdetés helyett rendkívüli bejelentéssel zárult annak a vádlottnak a tárgyalása, aki ellen az ügyészség korábban előre kitervelten és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

A bíró a tárgyaláson ismertette a rendőri jelentés egy részét, mely szerint a "tóalmási emberölésként" ismertté vált büntetőügy vádlottja az a fiatal férfi, aki az ítélethirdetést megelőző napon vonatbaleset áldozata lett.

A férfit szerdán reggel egy Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra tartó vonat gázolta halálra a Kőér utca közelében.

A bíróság a halotti anyakönyvi bizonyítvány beszerzését követően tárgyaláson kívül dönthet a büntetőeljárás megszüntetéséről.

Az ügyről azt írták, három évvel ezelőtt indult a büntetőeljárás, miután 2019. április 5-én, egy tóalmási emésztőgödörből kerültek elő egy 2013 óta eltűntként keresett nő maradványai.

A férfi azzal vádolták, hogy 2013. szeptember 7-én a nőt egy párnával megfojtotta, majd a holttestet az ingatlanuk mellett található emésztőgödörbe dobta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.