Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 12. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Itt a nyár, wellnessről vízpartra váltunk

Itt a nyár, wellnessről vízpartra váltunk

A meleg idővel együtt megváltoznak a magyar turisták utazási igényei. Az egy szálláshelyen eltöltött vendégéjszakák száma megnő, a 2 éjszaka helyett inkább 3 és több éjszakás foglalások kerülnek túlsúlyba, valamint a wellness-t fölváltja a vízparti pihenés: a Balaton, Hévíz, valamint az élményfürdővel és kültéri medencével rendelkező szálláshelyek válnak népszerűvé - derül ki a Nemaradjle.hu akciós szálláscsomagokat értékesítő weboldal nyárra vonatkozó kutatási tapasztalataiból.

A Nemaradjle.hu tavaszi-nyári szállásfoglalásaiból kiderül, miképp változnak meg a magyar turisták utazási szokásai a meleg idő beköszöntével. A wellness üdüléseket felváltja a vízparti pihenés, valamint egyre népszerűbbé válnaka klasszikus városlátogatással egybekötött utazások, így Sopron, Szeged, Debrecen, Gyula, Sárospatak, Szombathely és Sárvár.

„A legnépszerűbb települések, ahová nyáron a magyar turisták legszívesebben utaznak: Siófok, Keszthely, Badacsony, Balatonfüred, Balatonalmádi, Tihany, valamint Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger és környéke, Sopron, Sárvár” – mondta Szalay Ákos, a weboldalt üzemeltető E-business Group egyik tulajdonosa, aki egy érdekes adatra is felhívta a figyelmet: a vásárlók közel egyharmada két illetve három alkalommal is visszalátogat oda, ahol jól érezte magát. A Nemaradjle.hu 100 legtöbbet vásárló vendégének utazási szokásai rámutatnak arra, hogy a magyar turista egyharmada hűséges utazó, s csak kétharmaduk kíváncsi és térképez föl újabb magyar úti célokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.