Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Október 21. 09:01, szerda | Helyi

Izgalmas végjáték döntetlennel

Izgalmas végjáték döntetlennel

25-25-ös döntetlent ért el a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Százhalombatta ellen az NBI/B Nyugati csoportjának hatodik fordulójában, szombaton.

Az izgalmas mérkőzésen szinte végig a TAC-nál volt az előny, a sok kihagyott helyzet azonban majdnem megbosszulta magát, mert az ellenfél előbb kiegyenlített, majd röviddel a lefújás előtt a vezetést is átvette. A vége döntetlen lett, úgy, hogy az utolsó támadást a vendégek vezethették, de időntúli szabaddobásuk a kapu fölé szállt.
Az előző szezonban mindkét mérkőzést öt góllal nyerte a Tatai AC, ősszel Tatán 29-24-re, tavasszal idegenben 28-23-ra győztek Czérna Tiborék. A bajnokság végén a TAC negyedik lett, a Százhalombatta hetedik helyen zárt.
Férfias adok-kapokkal indult a találkozó, 4-4-ig együtt haladtak a csapatok. Aztán a TAC fokozatosan átvette az irányítást, a huszadik percben már 8-6 volt ide. A félidő végéig folyamatosan növelte előnyét a hazai csapat, a szünetre magabiztos tatai vezetéssel vonulhattak a résztvevők.
A fordulás után sokáig úgy tűnt, hogy megvan a mérkőzés, 18-14 után 21-15-re lépett el a TAC. A vendégek azonban nem adták fel, és fokozatosan feljebb zárkóztak. A képlet szinte mindig ugyanaz volt: a TAC megcsinálta, majd kihagytaa ziccert, a Százhalombatta pedig előbb-utóbb betalált. Ennek ellenére pár perccel a vége előtt még mindig 24-21 volt az állás, sőt, kettős emberelőnybe kerültek a fekete-fehérek. A szituációból azonban a vendégek jöttek ki jobban, gólt lőttek és a bravúron fellelkesülve előbb kiegyenlítettek, majd először a mérkőzés során a vezetést is átvették (24-25). A Tatai AC végül kiegyenlített, a végeredmény 25-25 lett.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 6.forduló:
Tatai AC – Százhalombatta 25-25 (14-10)
legjobb tatai góldobók: Hímer Zoltán 6, Vaskó Péter 5, Kanyó Bence 4

„Egy gyakorlatilag megnyert mérkőzésen csúszott ki a kezünkből a győzelem. Rutintalanságunk miatt ajándékoztunk az ellenfélnek egy pontot, ami a végelszámolásban nagyon hiányozhat majd” – értékelte a látottakat Sibalin Jakab vezetőedző.
„Az akarat, a küzdés megvolt, de a helyzeteket be kell lőni. Egy lelkes csapat ellen játszottunk, amelyik egy pillanatra sem adta fel, a kínálkozó lehetőséget kihasználta és elvitte a pontot” – tette hozzá Czérna Tibor csapatkapitány.
juniorok:
Tatai AC – Százhalombatta 14-23 (6-11)
legjobb tatai góldobó: Sajóvölgyi Dávid 6

„Ennyi ziccert nem lehet büntetlenül kihagyni. Legalább 15 tiszta helyzetünk volt, szemben a kapussal, ám a pontatlanság és a koncentráció hiánya miatt kimaradtak a lehetőségek. Egy erős csapat volt az ellenfél, de játékban nem múltak felül minket, nyerhető mérkőzést veszítettünk el. A végén a cserék miatt már nagy lett a különbség” – mondta Márton Ádám, a fiatalok edzője.

„Rengeteg hibával játszottunk, ennyi helyzetet talán még soha nem hagytunk ki. A bajnokságban én is most hibáztam el az első hetest, de az egész támadó szekció gyengén szerepelt, nem ment se közbelövésből, se ziccerből, se hetesből. A jövő héten Várpalotán mindenképpen javítani szeretnénk” – fogalmazott a három gólig jutó Fodor Gábor.
női kézilabda NBII, Északi csoport, 4.forduló:
Tatai AC – Kinizsi TTK 18-21 (9-13)
legjobb tatai góldobó: Völgyi Ágnes 10
„Sajnos, ma gyengébb napot fogtunk ki, a jó kezdés után megtorpantunk, az ellenfél pedig élt a lehetőséggel. A helyzeteink megvoltak, de 18 dobott góllal nehéz mérkőzést nyerni. A védekezéssel nem voltak nagy gondok, egyértelműen a támadójátékon ment el a mai meccs” – mondta a lefújás után Csányi Gábor vezetőedző.
„Az elején jól ment, de aztán valahogy leültünk. Hátrányba kerültünk és gyakorlatilag a mérkőzés legnagyobb része azzal telt el, hogy futottunk az eredmény után. Sikerült utolérni őket, de a felzárkózás annyi energiát felemésztett, hogy a végén vereséget szenvedtünk” – tette hozzá Völgyi Ágnes.
juniorok:
Tatai AC – Kinizsi TTK 20-40 (8-21)
legjobb tatai góldobók: Sajdli Rebeka 8, Kurcsik Nóra 5
„Ma jobb volt az ellenfél, gyakorlatilag már az elején eldőlt a találkozó. Hamar nagy hátrányba kerültünk, a védelem nem teljesített jól, nem volt ütközés, keveset mozogtunk. A második félidő már valamivel jobban sikerült, elöl, ha figurákat végigjátszottuk, akkor sikerült helyzetbe kerülni, de a különbség így is nagy lett a végére” – értékelt Gubicza István, a fiatalok edzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya