Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 13. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Új frekvenciára pályázott az InfoRádió

Új frekvenciára pályázott az InfoRádió

Kizárólag a 88,1 MHz-es budapesti közösségi frekvenciára pályázott az InfoRádió, amely az elmúlt tizenkét évben kereskedelmi frekvenciát használt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsához kedden három frekvencia pályázatára lehetett jelentkezni, mindháromra egy-egy ajánlat érkezett.

A Budapest 95,8 MHz frekvenciára a Click Rádió pályázott - tájékoztatta az MTI-t az NMHH szóvivői irodája. Az InfoRádió - amely eddig a 95,8 Mhz-es frekvenciát használta - most a 88,1 MHz-es közösségi, vagyis ingyenesen használható hullámhosszt pályázta meg, míg a harmadik, szintén közösségi frekvenciára, a 98,0 MHz-esre a Civil Rádió nyújtott be ajánlatot.
A május 2-án közzétett pályázatok értelmében a 88,1 MHz-es frekvencia 1,85 millió emberhez jut el sztereó sugárzásban, míg a 98,0 MHz-es - ahol eddig is a Civil Rádió működött - 926 ezer emberhez. E két frekvenciára pályázóknak speciális karakterisztikájú műsort kell vállalniuk, és a közösségi médiaszolgáltatóknak nem kell médiaszolgáltatási díjat fizetniük.
Az InfoRádió által még jelenleg is használt 95,8 MHz-es csatornát 77 millió 21 ezer forint plusz áfa éves médiaszolgáltatási alapdíjjal pályáztatta meg a médiatanács. A frekvencia 2,6 millió embert ér el, a pályázatot a korábban meghirdetett kereskedelmi csatornák, vagyis a 89,5, a 95,3, valamint a 103,9 MHz-es kereskedelmi csatornák pályázataival megegyező értékelési szempontok alapján hirdetette meg a testület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.