Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 18. 14:41, csütörtök | Helyi

Új helyen, új fogászat várja a betegeket Tatabányán

Új helyen, új fogászat várja a betegeket Tatabányán

Ünnepélyes keretek között, nemzetiszínű szalag átvágásával adta át az új fogászati szakrendelőt Popovics György megyei elnök, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott és Schmidt Csaba polgármester augusztus 18-án.

Tatabánya város fejlesztésével a városi fogászati alapellátás, a szájsebészet és fogszabályozó rendelő egy épületben került elhelyezésre, így a betegek közös centrumban találják meg mind a három szolgáltatást. A betegeket egy megújult, modern és akadálymentes környezetben, ezentúl a Szent Borbála Kórház központi telephelyén a Dózsa György út 77. szám alatt fogadják.

Schmidt Csaba polgármester és Popovics György, a fenntartó megyei önkormányzat elnöke közösen jelentették be még 2010 decemberében, hogy a fogászat a kórház központi telephelyére költözik. A mintegy 31 millió forint értékű beruházás költségét Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata előlegezte meg. A kórház területén a volt infúziós labor helyén összesen 335 m2-en hat fogászati rendelő lett kialakítva a városi alapellátás használatára, egy kezelő és egy műtő a szájsebészet részére, egy rendelő a megye gyermekeit ellátó fogszabályozónak, valamint közös használatra a fogászati röntgen. Ezenkívül igényesen kialakított váróhelyiség és szociális helyiségek teszik komfortossá a várakozás perceit. A város önkormányzata bérli az ellátási területéhez tartózó rendelőket a kórháztól, így a beruházási költség erejéig mentesül a bérlemény bérleti díjának megfizetése alól. Ennek megvalósulásában elsősorban a résztvevők társként való együttműködésére volt szükség.

„Jövőbenéző változások első állomása ez a beruházás: a kórház egy telephelyre történő összevonása nagymértékben javítja az ellátás szakmai színvonalát – emelte ki köszöntőjében dr. Kovács József a kórház főigazgatója. – Ugyanakkor, amikor ma ünnepélyesen átadjuk a fogászati szakrendelőt, egy korszakot zárunk le kórházunk történetében. A fogászati centrum átadásával egyidőben a hajdani Bányakórház épülete és udvara teljesen elcsendesedik.” 

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya