Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 04. 14:00, csütörtök | Helyi

Új rektora van a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának

Új rektora van a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának

Augusztustól új rektor, Dr. Bartók István irányítja a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját, a korábbi rektor, Dr. Hajtó János innovációs igazgatóként segíti tovább az iskola munkáját.

"A főiskola jelentős fejlődés előtt áll és ezt szeretnénk elősegíteni az irányítási struktúra eddig bekövetkezett és még további várható változásaival "- mondta el Dr. Bartók István.
Az új rektor hozzátette, a jövőben szeretné bevezetni a turisztikai szakirányt a főiskolán, valamint erősítené a MÜTF képzéseinek gyakorlati jellegét, fejlesztené a nagyvállalatok alkalmazottaink képzését és a menedzserképzés szakjait.


Dr. Bartók István 48 éves, 1989 óta a Budapesti Corvinus Egyetemen dolgozott, legutóbb dékán helyettesi beosztásban a Gazdálkodástudományi Kar Üzleti Gazdaságtan Tanszékén. Munkáját 2010-ben Egyetemért Emlékéremmel ismerték el.
Tudományterülete a gazdálkodás- és szervezéstudományok, vállalati stratégia és versenyképesség témakörében végzett több kutatást, kutatásvezetője volt a „Versenyben a világgal” elnevezésű, több éven át folyó munkának. Tagja az MTA Ipar- és vállalatgazdasági bizottságának.
A korábbi rektor, Dr. Hajtó János a főiskolán egyre nagyobb teret nyerő műszaki oktatás fejlesztésében vállal szerepet, a műszaki menedzser és a mechatronika szakirányokban.
Hajtó János közreműködik majd a főiskola által alapított GreenNovation elnevezésű tudáshasznosító vállalkozás vezetésében, mely ipari környezetben, üzleti lehetőségként hasznosítja az alternatív energiaforrásokkal és a lézertechnikával kapcsolatos kutatásokat, fejlesztéseket.
Dr. Hajtó János egy évet töltött a főiskola élén, miután az intézményt alapító 18 éven át irányító Dr. Kandikó József nyugdíjba vonult.
A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben 96 tanulóval indult Tatabányán, jelenleg összesen mintegy kétezer hallgatót képeznek a városban, illetve az intézmény budapesti és székelyudvarhelyi tagozatán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya