Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Március 19. 09:48, hétfő | Helyi

Újabb elismerés a polgárőrnek

Újabb elismerés a polgárőrnek

Nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, március 15-e alkalmából Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a téli rendkívüli időjárási viszonyok során végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel bronz fokozatát adományozta Oleárnik Rolandnak, a Vértessomlói Polgárőr Egyesület elnökének.
Az elnök a polgárőrök között egyedüli megyeiként vehette át az elismerést szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság székházában rendezett díszünnepségen az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől, Dr. Túrós Andrástól, valamint Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitánytól.

Roland, aki nem csupán a vértessomlói szervezetet, de a megyei szövetség karitatív és vöröskeresztes tagozatát is vezeti, a téli, nagy hidegben szabadidejében ott segített, ahol csak tudott. Felkereste a Vértessomlón élő hátrányos helyzetűeket, hogy ellenőrizze, van-e tüzelőjük, nem szorulnak-e segítségre? A falu térségében, s Tatabányán is rendszeresen járta azokat a közterületeket, ahol gyakran fordulnak meg hajléktalanok, s volt, aki sírva fakadt, mikor forró teával kínálta.
Rövid időn belül egyébként ez már a második elismerés, mellyel a somlói polgárőrök dicsekedhetnek. Az október 23-a tiszteletére rendezett díszünnepségen az „Év Polgárőr Egyesülete” címet vehette át Oleárnik Roland. Az elismerésben minden esztendőben a megyei szervezetek elnökeinek javaslata alapján megyénként egy-egy egyesület részesülhet.
Bárdos Zoltán, a megyei polgárőr szövetség elnöke akkor, hogy miért épp őket javasolta a címre, így fogalmazott: Roland abban az időben is vitte a hátán a somlói egyesületet, amikor nem volt elnök. Neki köszönhető a tagság aktivitása, ő koordinálja őket, ő adja a szívét-lelkét. S ez viszi a többieket is előre, aminek látható, érezhető az eredménye: példaértékű az egyesület összetartása, feladatvállalása!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya