Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Augusztus 27. 08:57, szerda | Helyi

Jelzőlámpák a biztonságos közlekedésért

Jelzőlámpák a biztonságos közlekedésért

Az idén kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtésére, ezért újabb jelzőlámpás gyalogátkelőhelyeket építünk a forgalmas közlekedési csomópontoknál

Mondta el Schmidt Csaba a Kodály iskolánál tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Salló Győző és Bagó Attila önkormányzati képviselő is.
A polgármestertől megtudtuk: a négysávos Köztársaság útján az elmúlt években jelentősen megnövekedett a forgalom, így nagyon nehéz és balesetveszélyes az átkelés. Ennek biztonságosabbá tétele érdekében jelzőlámpákat telepítenek a Köztársaság útján a Kodály tér felé vezető út kereszteződésénél, a Köztársaság útján a Sárberki gyalogos híd folytatásában lévő, és az Összekötő úton a Tesco áruházzal szemben lévő gyalogátkelőhelyekhez, míg a Kodály-iskola előtt lévő zebránál a szükséges közvilágítás kiépítése is megtörténik. Schmidt Csaba hangsúlyozta: az összehangolt közúti jelzőlámpa-rendszerben nem lehet olyan gyalogos-átkelőhely, amelyeket nem jelzőlámpa irányít. A polgármester kiemelte: a munkálatok során a Győri és Ságvári úti jelzőlámpás rendszer összehangolását is megvalósítják a szakemberek. Egy útvonalon belül csomópontok jelzőlámpáinak összehangolt működtetése azt célozza, hogy a kényszerű megállások és várakozások kiküszöbölésével az utazási sebesség növekedjen. Így a szabályos haladási sebesség betartásával, ha az első csomópont szabad jelzésén áthaladunk, az összes többi csomóponton zöld jelzést kaphatunk, így akár megállás nélkül eljuthatunk Óvárostól egészen Újváros végéig - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.
Salló Győző és Bagó Attila a Sárberek és Újváros közötti lámpás gyalogosátkelő kiépítésének kezdeményezőiként elmondták: a beruházásnak köszönhetően a Sárberki és a Kodály Iskolába járó gyerekek sokkal biztonságosabban kelhetnek át az úttesten, a „zöldhullám” által pedig a forgalom folyamatos haladása is a közlekedők biztonságát szolgálja.
A kivitelező Signaterv Forgalomtechnikai Kft. képviselőjétől megtudtuk, a Kodály térnél lévő lámpás gyalogátkelő átadásának határideje szeptember 20, de a szakemberek megpróbálják iskolakezdésre befejezni a munkálatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya